تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 بهمن 1402 - 7:00
232 بازدید
کد خبر : 10713

طرز تهیه شامی پوک با طعم بسیار عالی (شامی گیلانی) + فیلم

طرز تهیه شامی پوک با طعم بسیار عالی (شامی گیلانی) + فیلم

شامی پوک پای ثابت سفره های افطار گیلانی هاست و معمولا گیلانی ها این شامی رو همراه سبزی خوردن و پنیر میخورن. در رژیم نیوز با طرز تهیه شامی پوک همراه ما باشید.

رژیم نیوز | شامی پوک که به نام های شامی رشتی یا شامی لپه نیز معروف است؛ یک شامی خوشمزه و مقوی به دلیل داشتن یک نوع پروتئین می باشد. شامی لپه در قدیم ایام اغلب در مراسمات خاص تهیه می کردند (مثلا به صورت لقمه های کوچک تزئین شده برای سفره عقد) و روی سفره های پر برکت افطاری در کنار سبزی خوردن سرو می شد.

«شامی پوک» یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای استان گیلان برای ناهار و شام و مراسم مختلف مثل نذری محرم است. رشتی‌ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است میل می‌کنند و سایر اهالی گیلان پنیر لیقوان و سبزی خوردن را جزو آداب خوردن شامی پوک گیلانی می‌دانند. شامی پوک رشتی از غذاهای محبوب ماه رمضان در گیلان و جزو بهترین غذاهای سحری بدون برنج است.

طرز تهیه شامی پوک و نکات طلایی که سبب می‌شود یک شامی پوکه گیلانی مجلسی و خوشمزه به عنوان غذای نونی برای شام یا ناهار درست کنید را در رژیم نیوز  بخوانید.

مواد لازم تهیه شامی رشتی (برای ۴ نفر)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفند بدون چربی ۵۰۰ گرم
لپه ۵۰۰ گرم
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز خام ۱ عدد متوسط
تخم مرغ ۴ عدد درشت
آب به مقدار کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم

 

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۴۵ دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت شامی رشتی: ۱۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه شامی پوک گیلانی

شامی پوکه را معمولا برای شام و ناهار و در ماه رمضان برای افطار و سحری درست می‌کنند. مراحل طرز تهیه شامی لپه را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی

مرحله اول؛ آماده کردن مواد شامی پوک

برای تهیه شامی پوک گیلانی ابتدا باید لپه‌ها را خیس کنید. لپه‌ها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپه‌ها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه‌ها، آن‌ها را بپزید. لپه‌ها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آن‌ها را آبکش کنید.

گوشت را هم بعد از شستن، بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیاز متوسط را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل سیاه و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.

طرز تهیه شامی پوکه گیلانی برای ماه رمضان

مرحله دوم؛ مایه شامی لپه را آماده کنید

 اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه‌ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌ مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.

مرحله سوم؛ استراحت دادن به مواد شامی گیلانی

بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید.

مرحله چهارم؛ سرخ کردن شامی لپه رشتی

برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامی‌ها را در ماهیتابه مانند طرز تهیه شامی کباب  سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید. شامی پوکه آماده است. نوش جان!

نکات طلایی پخت شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی

نکات طلایی پخت شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی

نکات طلایی پخت شامی پوک گیلانی

  • برای درست کردن شامی پوک بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید. گوشت گوساله شامی را خشک می‌کند. اگر هم می‌خواهید شامی را با گوشت مرغ یا بوقلمون بپزید حتما مقداری کره آب شده هم به مایه شامی اضافه کنید.

 

  • برخی ترجیح می‌دهند گوشت و لپه را با هم بپزند. به هیچ وجه این کار را نکنید چون لپه له می‌شود و گوشت نیم‌پز باقی می‌ماند.
  • در شامی پوک مزه غالب طعم لپه است. پس مقدار لپه را کمتر نکنید.
  • بعد از این‌ که چند شامی را در ماهیتابه چیدید و سرخ کردید برای سرخ کردن باقی شامی‌ها حتما روغن را عوض و تازه کنید.
  • برخی برای درست کردن شامی برای این مقدار مواد یک عدد سیب زمینی پخته را هم له کرده و اضافه می‌کنند که اختیاری است ولی ظاهرا چسبندگی مایه شامی را بیشتر و بهتر می‌کند.
  • به شامی رشتی جوش شیرین اضافه نکنید. اضافه کردن لپه مایه شامی را پوک می‌کند و نیازی به جوش شیرین نیست.
  • می‌توانید به جای ۵۰۰ گرم لپه، به اندازه مساوی از لپه، نخود گرد و لوبیا سفید استفاده کنید. به همان ترتیب حبوبات را از شب قبل خیس کنید، چند بار آب‌شان را عوض کنید و جداگانه بپزید.
  • اگر مایه شامی پوک گیلانی شل بود کمی آرد نخودچی با توجه به مقدار مایه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • می‌توانید مایه شامی پوک گیلانی را به مقدار بیشتر درست کنید و باقی مانده آن را برای دفعات بعدی مثل بسته‌های گوشت چرخ کرده بسته‌بندی و فریز کنید.
  • طرز تهیه شامی پوک با لپه و نخود هم بین شمالی‌ها متداول است. در این روش به‌ همان نسبت که از لپه استفاده می‌کنید، از نخود هم باید استفاده کنید. در این روش باید در کنار لپه، نخود را هم آبپز کرده و مایه شامی گیلانی را درست کنید.
  • در طرز تهیه شامی پوک با سیب زمینی، در کنار لپه (و نخود)، از سیب زمینی رنده شده خام یا سیب زمینی آبپز له یا پوره شده، استفاده می‌شود. در این روش، یک یا دو سیب زمینی بیشتر استفاده نکنید، چون طعم سیب زمینی نباید غالب باشد و مزه لپه یا نخود باید بیشتر چشیده شود.
  • شامی پوک گیلانی را برای ناهار بدون برنج درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.

     فوت و فن شامی رشتی

    • بهتر است مواد شامی را برای یک ساعت در یخچال بگذارید ولی اگر قوام کافی را داشت نیاز به این کار نیست.
    • در خیلی از قسمت های گیلان داخل شامی از نخود و لوبیا هم در کنار لپه و گوشت استفاده می کنند.
    • شامی لپه باید به اندازه تقریبا یک همبرگر تهیه شود و بعد از سرخ شدن حالت پفکی داشته باشد.
    • از کمی دارچین هم برای عطر بهتر در مواد شامی می توانید استفاده کنید.
    • به خاطر داشته باشید که لپه و گوشت باید جدا گانه پخته شوند.
    • شامی لپه چون در سایز بزرگ تهیه می شود باید با حرارت پایین پخته شود تا کاملا مغز پخت شود.

سوالات متداول

اگر مایه شامی گیلانی شل بود، چه کار کنیم

اگر مایه شامی گیلانی شل بود، چه کار کنیم؟

اگر مایه شامی کمی شل شود، به اندازه ۱ یا ۲ قاشق چای‌خوری آرد نخودچی به مایه اضافه کنید.

اگر شامی پوک وا برود، چه کنیم؟

ممکن است شامی لپه در روغن وا برود، در این صورت یک تخم مرغ به مایه شامی اضافه کنید.

 

منبع: blog.okcs

عضو کانال ایتا شوید

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn
عضو کانال ایتا شوید