کالری باقالی | آیا واقعا باقلا لاغر می کنه ؟
باقالی یکی از خوشمزهترین غذاهاست بنابراین اگر بخواهید دوستی صمیمانهتری با این گیاه خوشمزه داشته باشید بد نیست کالری باقالی را هم بدانید.
باقالی یکی از پرطرفدارتین میان وعدههای زمستانی در ایران است که کمتر کسی شکل پخته شده آن را با گلپر و سرکه امتحان نکرده باشد. باقالی سبز هم از جمله مواد اصلی یکی از خوشمزهترین غذاهای محلی ایرانی است؛ باقالا قاتق! بنابراین اگر بخواهید دوستی صمیمانهتری با این گیاه خوشمزه داشته باشید بد نیست کالری باقالی را هم بدانید.
باقالی مزه نسبتاً شیرینی دارد، روی زمین رشد میکند و به غیر از هموطنان ما، کشورهای دیگری هم به آن توجه دارند و در خوراک خود استفاده میکنند و کالری میوه مورد نظر برایشان اهمیت دارد. باقالی را باید منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین دانست. همچنین نباید از اثرات مفید آن بر سلامت جسمی، بهبود عملکرد بدن و تقویت سیستم ایمنی غافل شد.
کالری باقالی و سایر ریزمغذیها چقدر است؟
بهتر است فریب اندازه کوچک آن را نخورید و بعد از خواندن جدول ابتدای مقاله و اطلاعات بیشتر، ایمان بیاورید که «باقالی نبین چه ریزه، بخور ببین چه مقویه!». ناگفته نماند که باانتخاب این گیاه میتوانید بخشی از سهمیه پروتئین گیاهی، فولات و چندین نوع دیگر از ویتامینها و مواد معدنی خود را تأمین کنید.
باقالی سرشار از فیبر محلول است و گزینه عالی برای سیستم گوارش و کاهش سطح کلسترول خون به شمار میآید.
همانطور که در جدول بالای صفحه میخوانید ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم باقالیی پخته شده نوشته شده است. در ادامه جزئیات بیشتر از ارزش غذایی آن را اضافه میکنیم:
فیبر: حدود ۹ گرم
فولات؛ حدود ۴۰% (نیاز روزانه)
منگنز: حدود ۳۶% نیاز روزانه
روی: ۲۲% نیاز روزانه
فسفر: ۲۱% نیاز روزانه
منیزیوم: ۱۸% نیاز روزانه
آهن: ۱۴% نیاز روزانه
پتاسیم: ۱۳% نیاز روزانه
تیامین (ویتامین B1) و زینک: ۱۱% نیاز روزانه
ناگفته نماند میتوانید بخش اندکی از نیاز به ویتامینهای گروه B، کلسیم و سلنیوم را نیز با مصرف باقالی تأمین کنید.
باقالی و تأثیر در کنترل نشانههای پارکینسون
اگر هنوز باقالی را در رژیم گیاهخواری خود جانداده اید جالب است بدانید که باقالی منبع غنی از لوودوپا levodopa است؛ مادهای که در بدن شما تبدیل به دپامین میشود. اما چرا حرف از دپامین شد؟
بیماری پارکینسون باعث میشود تا سلولهای مغز که دپامین میسازند نابود شوند و در نتیجه فرد دچار مشکلات حرکتی هنگام راه رفتن شود. داروهایی که ماده لوودوپا را درخود دارند از جمله گزینههای درمانی برای کنترل بیماری پارکینسون به حساب میآیند. البته پژوهشها در این مورد محدود است ولی تااینجا نتایج به تأثیر خوردن باقالی بر کنترل پیشروی این بیماری اشاره میکند.
•• شاید برایتان جالب باشد
به دبنال یک مطالعه با شرکت ۱۱ نفر از افراد مبتلا به پارکینسون، مشخص شد که خوردن ۲۵۰ گرم از این سبزی (۵/۱ فنجان) میتواند اثرات مثبتی بر سطح دپامین خون و عملکرد حرکتی فرد بعد از ۱۲ ساعت بگذارد.
باقالی و کاهش کلسترول خون
بخش زیادی از فیبر باقالی محلول در آب است و کمک میکند تا کلسترول خون پایین بیاید. این فیبر محلول با جذب آب موجود در روده، باعث حرکت بهتر معده میشود و ماده ژل مانندی را میسازد که دفع نرم خواهید داشت.
خوب است بدانید که فیبر باقالی یا با کلسترول خون ترکیب میشود یا آن را از بین میبرد. درواقع مطالعات بسیاری نشان داده است که فیبر محلول احتمالاً باعث کاهش سطح کلسترول هم در فرد سالم و هم در فرد مبتلا به کلسترول بالا میشود.
کالری باقالی را چگونه بسوزانم؟
با انجام یکی از سه ورزش زیر میتوانید کالری سوزی با میزان مشخص ۱۰۰ گرم داشته باشید:
پیاده روی: ۳۲ دقیقه
دویدن: ۱۱ دقیقه
دوچرخه سواری: ۱۷ دقیقه
سخن پایانی
اگر رژیم لاغری جدی برای خودتان در نظر دارید روی باقالی در وعدهها و اسنک خود غافل نشوید. یادآوری میکنیم که باید غلاف سبز و پوست آن را جداکنید. سپس حجم مورد نظر خود را، ۱۰۰ گرم، به مدت ۳۰ ثانیه در آب برنج بجوشانید. این ترفند باعث میشود تا پوشش بیرونی مومی شکل آن از بین برود و پوست باقالی به راحتی گرفته شود.
درهرصورت کالری باقالی پوست کنده شده چه به صورت بخارپز و خالی چه مخلوط در سالاد همراه با روغن زیتون و ادویه یا در قالب رژیم فیبر به بدن شما میرسد. همچنین میتوانید آن را له و روی نان یا در کنار هرخوراک دیگری میل کنید.
اگر میخواهید باقالی برشته داشته باشید، کافی است بعد از ۳۰ دقیقه جوشاندن، آن را خرد و با روغن زیتون و ادویه مزه دار کنید و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد در فرد، برشته کنید.
ناگفته نماند که میتوانید سالاد، بشقاب برنج، پاستا، رژیم سوپ کلم و پیتزای خود را با وجود مقداری باقالی خوش رنگتر کنید.
منبع: مینت فیت
برچسب ها :باقالی و پارکینسون ، باقالی و کاهش کلسترول ، کالری باقالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰