تاریخ انتشار : پنجشنبه 8 آذر 1403 - 8:38
21 بازدید
کد خبر : 12078

طرز تهیه شربت جلاب با عسل

طرز تهیه شربت جلاب با عسل

شربت جلاب یا همان شربت گلاب زعفران، یکی از شناخته‌ شده‌ترین نوشیدنی‌های خاورمیانه است. به‌طور کلی جلاب در لغت به معناى انگبینی بوده که به ‌همراه گلاب روی حرارت قرار گرفته و دارای طعم شیرینی است.

مصرف گلاب در نوشیدنی‌های ایرانی به دلایل متعددی محبوب شده است. اولا، گلاب عطر و طعم طبیعی و مطبوعی دارد که به نوشیدنی‌ها طعم منحصر به فردی می‌بخشد. این عطر و طعم خاص باعث ایجاد تجربه‌ لذت‌بخشی در مصرف کنندگان می‌شود. ثانیا، گلاب خواص آرامش‌بخش و آنتی‌اکسیدانی دارد و به خاطر این خواص، به عنوان یک نوشیدنی سرشار از انرژی و خوشبو محبوب است. مصرف گلاب می‌تواند به تسکین استرس و اضطراب کمک کند و حالت آرامش را به ارمغان بیاورد. به همین دلیل است که پیشنهاد می‌کنیم با طرز تهیه شربت جلاب با عسل آشنا شوید، زیرا گلاب یکی از ارکان مهم این نوشیدنی است.

گلاب در فرهنگ ایرانی جایگاه مهمی دارد و به عنوان نمادی از عطر خوش در میان مردم شناخته می‌شود. به همین دلیل، استفاده از گلاب در نوشیدنی‌های ایرانی به عنوان یک عنصر فرهنگی و سنتی، جذابیت و جاذبه بیشتری برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کند.

طرز تهیه شربت گلاب

طرز تهیه شربت گلاب

برای آماده کردن شربت جلاب، باید مقدار مناسبی گلاب صنعتی و یا شربت گلاب خانگی را در اختیار داشته باشید. اگر تمایل دارید که این شربت را در منزل تهیه کنید، مواد زیر را در نظر بگیرید.

گلبرگ‌های گل رز بزرگ ۱ عدد
شکر ۲۰۰ گرم
آب ۲۰۰ میلی‌لیتر

برای تهیه شربت گلاب خانگی، ابتدا شکر و آب را در تابه قرار داده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس گلبرگ‌های یک گل رز بزرگ با رایحه قرمز تیره را اضافه کنید و بدون درپوش بگذارید تا حدود نیم ساعت بجوشد. سپس شربت را از تابه صاف کرده و در یک بطری استریل شده ریخته و درب آن را ببندید.

در نهایت، شربت را بگذارید خنک شود و سپس از آن استفاده کنید. استفاده از شربت گلاب خانگی به جای شربت‌های صنعتی مزایای زیادی دارد. اولا، شربت گلاب خانگی دارای عطر و طعم طبیعی و تازه‌تری است که از گلبرگ‌های طبیعی گل رز به دست می‌آید. این عطر و طعم منحصر به فرد در طرز تهیه شربت جلاب با عسل هم مؤثر است و به نوشیدنی‌ ما طعمی خاص و دلپذیر می‌بخشد.

ثانیا، شربت گلاب خانگی بدون استفاده از مواد نگهدارنده و مواد افزودنی صنعتی تهیه می‌شود. این به معنای استفاده از یک محصول طبیعی و سالم است که خالی از هرگونه مواد شیمیایی مضر خواهد بود.

سوما، تهیه شربت گلاب در خانه به شما امکان می‌دهد کنترل کاملی بر روی مواد مورد استفاده و نسبت آنها داشته باشید. همچنین، شما می‌توانید طعم و شیرینی شربت را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.

بنابراین، استفاده از شربت گلاب خانگی نه تنها به شما تجربه‌ یک نوشیدنی طبیعی و خوشمزه را می‌دهد، بلکه همچنین از لحاظ سلامتی نیز بهتر است.

تفاوت بین شربت گلاب و گلاب ساده

تفاوت بین شربت گلاب و گلاب ساده صنعتی در ترکیب و طعم آنها است. هر دو با استفاده از گلبرگ‌های گل رز در آب تولید می‌شوند، اما شربت گلاب با اضافه کردن شکر تهیه شده و دارای طعم دلپذیر و شیرینی است. این شربت را می‌توان به عنوان یک نوشیدنی تنها هم استفاده کرد و از همه خواص شربت گل سرخ بهره برد.

از سوی دیگر، گلاب بدون اضافه کردن شکر تهیه می‌شود و بیشتر به عنوان یک عطر طبیعی برای تهیه دیگر نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. طعم گلاب نسبتا ملایم و خنک است و بیشتر به عنوان یک عنصر عطری و آرام‌بخش در محصولات آرایشی و بهداشتی، عطرها و محصولات مراقبت از پوست هم استفاده می‌شود.

آشنایی با طرز تهیه شربت جلاب با عسل

آشنایی با طرز تهیه شربت جلاب با عسل

برای استفاده از روش و طرز تهیه شربت جلاب با عسل می‌توانید هر دو نوع ماده معرفی شده را در نظر بگیرید. اگر زمان کافی برای تهیه شربت گلاب را ندارید، گلاب ساده صنعتی هم می‌تواند چاره ساز باشد. مواد مورد نیاز برای شربت جلاب به این شرح هستند.

عسل ۱ لیوان
گلاب ۳ تا ۴ لیوان
زعفران ۳ قاشق غذاخوری

در این روش سنتی تهیه شربت جلاب، ابتدا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده و گلاب و عسل را در آن مخلوط کرده، اجازه دهید تا به جوش بیاید. سپس با استفاده از یک قاشق، ترکیبات را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. در این مرحله، کف‌های ایجاد شده روی شربت را جمع کنید و دور بریزید.

در مرحله بعد، زعفران دم کرده را به مواد اضافه کنید و مجددا با یکدیگر هم بزنید و مخلوط کنید. حرارت را به حد ملایم کاهش دهید و به شربت اجازه دهید به آرامی بجوشد و غلیظ شود. زمان لازم برای این مرحله ۳۰ تا ۳۵ دقیقه خواهد بود. دقت کنید که شربت وقتی آماده است که به غلظت مورد نظر رسیده باشد و حجم آن نیز نصف حجم اولیه شود. در این فرصت بد نیست با طرز تهیه شربت زعفران هم آشنا شوید.

در مرحله آخر، شربت را از روی حرارت برداشته و آن را در دمای محیط به آرامی خنک کنید. سپس شربت را در لیوان‌های مورد نظر ریخته و به هر یک از آن‌ها مقداری آب خنک اضافه کنید. سپس ترکیب آب و شربت را با یکدیگر خوب هم بزنید تا شربت کاملا در آب حل و یکدست شود. در نهایت، شربت جلاب خوشمزه ما آماده سرو است.

کلام آخر

در این فرصت سعی کردیم شما را با طرز تهیه شربت جلاب با عسل آشنا کنیم. همان‌طور که متوجه شدید برای تهیه این نوشیدنی می‌توان از گلاب ساده و شربت گلاب استفاده کرد. اگر شربت گلاب را استفاده می‌کنید، باید میزان عسل را کمتر در نظر بگیرید؛ زیرا شربت به اندازه کافی با شکر شیرین شده است. این شربت معطر و مطبوعی است که در تمام فصول سال قابل استفاده است.

سؤالات متداول

جایگزین عسل در شربت جلاب چیست؟

به جای عسل می‌توانید از شکر سفید، شکر قهوه‌ای و یا نبات استفاده کنید.

جدا کردن کف از روی شربت الزامی است؟

بله. ماندن کف باعث تیره شدن رنگ شربت می‌شود.

می‌توانیم به شربت گلاب آب لیموترش اضافه کنیم؟

بله. اگر دوست دارید مزه شربت کمی به ترشی تمایل داشته باشد، می‌توانید آب ۱ عدد لیموترش را به آن اضافه کنید.

 

منبع: عالیس

عضو کانال ایتا شوید

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn
عضو کانال ایتا شوید