طرز تهیه مسقطی زرشک ساده و خوشمزه

حلوا مسقطی زرشک، یک دسر لذیذ با زرشک است که برای شبهای پاییز و زمستان و به ویژه به عنوان دسر شب یلدا یک گزینه پذیرایی قرمز و خوشمزه است.
مسقطی زرشک یا همان حلوا مسقطی زرشک، که یک مدل حلوا مسقطی با نشاسته است، یک دسر لذیذ با زرشک است که برای شبهای پاییز و زمستان و به ویژه به عنوان دسر شب یلدا یک گزینه پذیرایی قرمز و خوشمزه است. دسر حلوا مسقطی زرشک را بهتر است در زمان فراوانی زرشک تازه درست کنید، اما با زرشک خشک هم میتوانید این زرشک را تهیه کنید. در این مقاله از رژیم نیوز ما طرز تهیه مسقطی زرشک یا حلوای مسقطی زرشک به همراه فوت و فنها و نکات تکمیلی آن را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه حلوا مسقطی با زرشک
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
نشاسته گندم | ۲۰۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۳ قاشق غذاخوری |
زرشک | ۷۰ گرم |
آب سرد | ۱۰۰ میلیلیتر |
گلوکز مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
آب زرشک | ۵۰۰ میلیلیتر |
روغن مایع یا کره | برای چرب کردن قالب |
بستنی و مغز پسته | برای تزیین مسقطی زرشک |
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و استراحت مسقطی زرشک: ۳ الی ۴ ساعت
مراحل طرز تهیه مسقطی زرشک
مراحل طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک را دنبال کرده و این دسر خوشرنگ و خوشمزه را برای دورهمیها یا شب یلدا آماده کنید.
مرحله اول: ژلاتین را ذوب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مسقطی زرشک، پودر ژلاتین را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد ترکیب کنید. سپس، کاسه حاوی ژلاتین و آب را روی کتری یا سماور بگذارید تا ژلاتین به روش بنماری ذوب شود. در این فاصله، زرشک را هم به خوبی بشویید و برای ۱۰ دقیقه در مقداری آب بخیسانید. سپس، زرشک را در صافی بریزید تا آب اضافی خودش را از دست بدهد.
مرحله دوم: نشاسته گندم را بشویید
حالا، وقت آن است که نشاسته گندم را با مقداری آب سرد بشویید. سپس، نشاسته گندم را در کاسه حاوی آب سرد بریزید و کنار بگذارید تا بخشهای تمیز آن تهنشین شده و ناخالصیهای آن روی آب شناور باقی بماند.
در ادامه، آب اضافی و کدر موجود در ظرف را دور بریزید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید تا از خلوص نشاسته اطمینان یابید. با انجام این کار، نشاسته پس از پخت کاملا شفاف خواهد بود و بوی نامطبوعی هم نخواهد داشت.
مرحله سوم: نشاسته و آب زرشک را مخلوط کنید
حالا، باید آب اضافی نشاسته را خالی کرده و نشاسته شسته شده را از صافی رد کنید تا گلوله نشود. سپس، نشاسته را در آب زرشک بریزید و هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. اگر احساس کردید ترکیب نشاسته و آب زرشک مجددا گلوله شده باید آن را دوباره از صافی عبور دهید تا بافت آن کاملا یکدست شود.
مرحله چهارم: شکر را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک، ترکیب نشاسته گندم و آب زرشک را در قابلمه مناسبی (ترجیحا قابلمه مسی یا چدنی) بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. شکر را نیز به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا شکر کاملا در آب زرشک حل شده و مایع شروع به غلیظ شدن کند.
مرحله پنجم: گلوکز را اضافه کنید
به محض آنکه مایه مسقطی زرشک شروع به غلیظ شدن کرد، گلوکز خوراکی مایع را به قابلمه اضافه کنید. مواد را برای حدود ۲۰ دقیقه به طور مرتب هم بزنید تا حلوا مسقطی زرشک مجلسی شما ته نگیرد و کم کم غلیظ شود.
مرحله ششم: پودر هل و ژلاتین را اضافه کنید
پس از گذشت مدت زمان تعیین شده، مایه مسقطی زرشک مطمئنا تا حدودی غلیظ شده و به تدریج حالت کشدار پیدا میکند. حالا، باید حرارت را بسیار ملایم کنید و پودر هل و ژلاتین حل شده در آب را هم در قابلمه بریزید. مایه مسقطی زرشک را دوباره هم بزنید تا پودر هل و ژلاتین هم با باقی مواد به طور یکدست ترکیب شوند.
مرحله هفتم: زرشک را به مایه مسقطی اضافه کنید
پس از ترکیب کردن همه مواد و اطمینان از غلظت مسقطی، حرارت را خاموش کرده و زرشک شسته و آبکش شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید. این مواد را پیوسته هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و ته نگیرند.
مرحله هشتم: مایه مسقطی زرشک را در سینی بریزید
در این مرحله از طرز تهیه مسقطی زرشک، کف یک سینی مناسب (ترجیحا استیل) را با مقداری روغن یا کره چرب کنید. سپس، مایه مسقطی را در سینی بریزید و با کاردک آشپزی به صورت یکدست پهن کنید در صورت تمایل، به جای سینی میتوانید از قالبهای متنوع استفاده کنید. در این صورت باید دیواره و کف قالب را کاملا چرب کنید.
مرحله نهم: مسقطی زرشک را استراحت دهید
حالا، سینی یا قالب حاوی مایه مسقطی زرشک را برای ۳ الی ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و کاملا خودش را بگیرد.
مرحله آخر: مسقطی زرشک را سرو کنید
پس از دنبال کردن مراحل بالا و گذشت زمان مورد نظر، وقت آن است که سینی مسقطی زرشک را از یخچال بیرون بیاورید و مسقطی زرشک خوشمزه را در ابعاد دلخواه برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
شما میتوانید قطعات حلوا مسقطی را در نشاسته گندم بغلتانید یا به دلخواه با پودر پسته، پودر نارگیل و گلبرگهای گل محمدی تزیین کرده و همراه با بستنی سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مسقطی زرشک
- برای درست کردن دسر مسقطی زرشک یا حلوا مسقطی زرشک حتی در صورت نداشتن گلوکز مایع میتوانید مواد را با پودر پکتین ترکیب کنید. برای استفاده از این پودر آن را پس از حل کردن در آب به آب زرشک که روی حرارت قرار دادهاید، اضافه کنید.
- دانههای هل هم میتوانند جایگزین خوبی برای پودر هل در طرز تهیه دسر مسقطی زرشک باشند. اما توجه داشته باشید که اگر از دانههای هل استفاده میکنید، باید حتماً پوست آن را به خوبی بگیرید.
- در صورت تمایل، میتوانید همه زرشک را در مایه مسقطی نریزید و بخشی از آن را برای پوشاندن سطح مسقطی زرشک و تزیین آن کنار بگذارید. برای این منظور، پس از چرب کردن کف قالب یا سینی، باید ابتدا زرشک شسته شده را روی سطح بریزید و مایه مسقطی را هم به آن اضافه کنید تا وقتی مسقطی را برای سرو در ظرف برمیگردانید لایه روی دسر، زرشک باشد.
- اگر به طبع دسرها توجه میکنید، باید بدانید که مسقطی زرشک یک دسر عالی با طبع خنک است. قطعاً افرادی که تمایل زیادی به تجربه طعمهای ترش و ملس دارند، از خوردن این دسر شگفت زده میشوند. آب زرشک صنعتی و آب زرشک خانگی هر دو انتخاب خوبی برای آماده کردن مواد اولیه این دسر هستند. البته، به شرط آنکه سالم باشند!
فوت و فنهای خوشمزه شدن مسقطی زرشک
ماندگاری مسقطی زرشک چقدر است؟
اگر مسقطی زرشک را در ظرف درپوشیده و در یخچال بگذارید تا یک هفته همچنان میتوانید از طعم خوب آن لذت ببرید.
آیا میتوانیم مسقطی زرشک را با مغزیجات دلخواه درست کنیم؟
بله. در صورت تمایل، میتوانید مقداری مغز گردو، بادام، بادام هندی یا پسته را خرد کرده و به مایه مسقطی زرشک اضافه کنید. سپس، آن را روی سینی یا در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا مطابق دستور بالا خودش را بگیرد و آماده شود. به این ترتیب هم طعم دسر لذیذتر و هم ارزش غذایی آن بیشتر میشود.
منبع: okcs


برچسب ها :حلوا مسقطی زرشک ، طرز تهیه مسقطی زرشک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰