تاریخ انتشار : دوشنبه 3 بهمن 1401 - 6:16
202 بازدید
کد خبر : 1681

لاغری با جلبک اسپیرولینا | خواص شگفت انگیز جلبک برای پوست و لاغری

لاغری با جلبک اسپیرولینا | خواص شگفت انگیز جلبک برای پوست و لاغری

لاغری با جلبک دریایی طرفداران خاص خودش را دارد، با گنجاندن جلبک دریایی در برنامه غذایی خود، کمک زیادی به سلامت بدن و زیبایی خود خواهید کرد.

لاغری با جلبک دریایی طرفداران خاص خودش را دارد، خواص جلبک دریایی به قدری زیاد است که با گنجاندن آن در برنامه غذایی خود، کمک بسیار زیادی به سلامت بدن و زیبایی خود خواهید کرد. در این مطلب به بررسی خواص و نحوه مصرف این موجود دریایی خواهیم پرداخت.

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی + عوارض و نحوه مصرف

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی + عوارض و نحوه مصرف

آیا تا به حال درباره جلبک دریایی چیزی شنیده‌اید؟ جلبک دریایی از خانواده موجودات گیاه‌مانند آبزی بوده که فواید و خواص زیادی از جمله کاهش سطح کلسترول، جلوگیری از چاقی، تقویت مو و … را داراست. این موجود دریایی اخیرا بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته و در ساخت بسیاری از داروها از آن استفاده می‌شود. در این مطلب به بررسی جامع خواص جلبک دریایی، عوارض و نحوه مصرف آن می‌پردازیم.

جلبک دریایی

جلبک دریایی بیشتر در دریاچه‌ها و دریا‌های بزرگ یافت می‌شود. جلبک‌های دریایی به ۳ دسته قهوه‌ای، سبزآبی و قرمز تقسیم می‌شوند. جلبک‌های سبز را در قسمت‌های کم عمق، جلبک‌های قهوه‌ای را در آب‌های عمیق‌تر و جلبک‌های قرمز را در عمق اقیانوس‌ها می‌توان یافت. البته جلبک‌های دریایی گونه‌های متفاوتی هم دارند که هرکدام برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ مانند گونه لامیناریوم که برای تهیه غذا، مکمل غذایی دام و طیور و تهیه داروی پالکاتو (گواتر) استفاده می‌شود یا گونه پورفیرا که تنها برای تهیه غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص جلبک دریایی

جلبک دریایی حاوی مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سلنیوم، مس، روی، آهن و ید بوده و می‌توان آن را یک منبع غنی از مواد معدنی ضروری دانست. علاوه بر آن فیبر‌ و طیف گسترده‌ای از آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند را می‌توان با مصرف جلبک‌های دریایی دریافت کرد. علاوه بر آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی، ویتامین‌های A ،B ،C ،E ،K نیز در جلبک دریایی موجود است. طبق تحقیقاتی که محققان ژاپنی روی جلبک دریایی داشته‌اند، این موجود آبزی نه تنها چربی کمی دارد بلکه دارای امگاه ۳ و تمام اسید‌های آمینه ضروری برای بدن است. در ادامه ۱۰ خواص دیگر از جلبک دریایی به تفصیل آورده شده‌است.

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی

۱. کنترل و درمان سرطان

جلبک دریایی حاوی موادی بوده که به عوامل مبارزه با سرطان معروف هستند؛ این مواد برای سرطان‌هایی مثل سرطان خون، کولون و حتی درمان تومور‌ها موثر هستند. بر اساس مطالعات انجام شده روی اثربخشی جلبک دریایی در درمان سرطان سینه، جلبک دریایی در کاهش تولید هورمون‌هایی مانند استروژن که باعث گسترش سرطان می‌شوند موثر بوده و این توانایی را دارد که پر کاری سلول‌های سرطانی بدخیم را مهار کند. لازم به ذکر است که دانشمندان در تلاش هستند با این موجود آبزی، سرطان سینه را درمان و سرطان کبد را کنترل کنند.

 

۲. کمک به کاهش وزن

پژوهشگران طبق تحقیقات انجام شده روی جلبک‌های دریایی، به این نتیجه رسیده‌اند که جلبک‌های دریایی با دارای بودن مقدار زیادی فیبر، بیشتر از نان‌های معمولی باعث سیر شدن می‌شوند. براساس این تحقیقات اگر افرادی که اضافه وزن دارند به همراه صبحانه خود جلبک مصرف کنند، در طول روز کمتر احساس گرسنگی کرده و ناهار و شام کمتری می‌خورند.

۳. کمک به هضم راحت غذا

به علت وجود فیبر در جلبک دریایی، با مصرف این ماده غذایی می‌توانید کمک موثری به دستگاه گوارش خود کنید. مصرف فیبر، حرکت مواد غذایی در لوله‌های گوارشی را راحت‌تر می‌کند؛ در نتیجه نه تنها از ابتلا به یبوست پیشگیری می‌کند بلکه باعث بهبود فعالیت باکتری‌های مفید روده می‌شود.

 

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی

۴. تقویت سلامت چشم

آب مروارید یکی از رایج‌ترین بیماری‌های چشمی بوده که ۲۵ درصد از مردم دنیا به آن دچار می‌شوند. جلبک دریایی به علت داشتن فوکوکسانین که دارای اثر ضدالتهابی دارد، از مبتلا شدن به آب مروارید پیشگیری می‌کند. همچنین این ماده شگفت‌انگیز با دارا بودن ویتامین A، سلول‌های چشمی را از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد در امان نگه داشته و از تاری دید پیشگیری می‌کند.

۵. کاهش التهاب و درد

از جلبک دریایی به خاطر داشتن ترکیبات ضد التهابی مانند کلروفیل و اسید‌های چرب امگا ۳ برای کاهش التهاب و درد نیز استفاده می‌شود. از جمله التهاباتی که با این موجود آبزی می‌توان درمان کرد التهاب مفاصل است.

 

۶. کنترل قند خون

طبق مطالعات انجام شده روی حیوانات، محققان دریافته‌اند که جلبک دریایی می‌تواند سطح قند خون را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. در برخی موارد جلبک دریایی بهتر از دارو‌های دیابتی معروف مانند قرص متفورمین عمل می‌کند.

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی

۷. بهبود کم خونی

از دیگر خواص جلبک دریایی می‌توان به درمان کم خونی با این ماده اشاره کرد؛ کم خونی ناشی از کمبود هموگلوبین را می‌توان با مصرف جلبک دریایی تا حد زیادی درمان کرد.

۸. بهبود سیستم ایمنی بدن

طبق تحقیقات انجام شده جلبک دریایی علاوه بر افزایش هموگلوبین باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید خون، سلول‌های مغز استخوان و بهبود عملکرد تیموس (یکی از غدد در بدن) نیز می‌شود.

۹. کاهش کلسترول خون

به علت وجود ماده گاما لینولنیک اسید در جلبک دریایی، این ماده باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و سطح کلسترول خوب را بالا می‌برد.

نکته: افرادی که کلسترول بالا داشته و نمی‌توانند از لبنیات استفاده کنند، می‌توانند از جلبک دریایی، به عنوان جایگزین محصولات لبنی استفاده کنند؛ چراکه این ماده دارای میزان قابل توجهی کلسیم است.

 

۱۰. کاهش خستگی و کسالت

یکی دیگر از خواص جلبک دریایی کاهش احساس خستگی در بدن است؛ جلبک دریایی با داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌تواند کمبود این مواد در بدن را جبران کرده و از این طریق به شادابی بیشتر بدن کمک کند.

خواص شگفت انگیز جلبک دریایی

عوارض استفاده از جلبک دریایی

به علت شور بودن بعضی از جلبک‌های دریایی، در صورت مصرف بیش از اندازه، شما دچار تشنگی بیش از حد خواهید شد. علاوه بر این چند نمونه از مضرات گونه‌های مختلف جلبک دریایی در این بخش آورده شده‌است.

گونه جلبک سبز آبی دیاتومه: در صورتی که در آب ریخته شود، باعث ایجاد بو و طعمی نامطبوع در آب مصرفی شما می‌شود.

گونه پروتوتکا: این گونه عامل بیماری پروتوتکوز است. در این بیماری تراوشات زیر پوستی و لزیون‌های پوستی بروز می‌کند و در بعضی مواقع باعث آسیب دیدن مفاصل می‌شود.

گونه دینوفلاژلات‌ها: این گونه از جلبک‌ها باعث تولید سم در آب می‌شود؛ بنابراین در مصرف این گونه‌ جلبک دریایی با آب، احتیاط کنید.

فواید جلبک اسپیرولینا برای لاغری

فواید جلبک اسپیرولینا برای لاغری : جلبک های دریایی در دریاها و دریاچه های بزرگ یافت می شود و در دو نوع سبز و قهوه ای دسته بندی می شوند.جلبک های دریایی سبز را می توان در قسمت های کم عمق دید و نوع قهوه ای آنها را در آبهای عمیق می توان یافت.

جلبک های دریایی خواص زیادی دارند، اما این خواص در گذشته یافت نشده بود. این جلبک ها حاوی موادی برای سلامتی هستند.
جلبک های دریایی دارای مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم، مس، پتاسیم، روی، ید و آهن هستند و علاوه بر این موارد سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی می باشند.

ویتامین های موجود در جلبک های دریایی شامل ویتامین E، ویتامین C، ویتامین های گروه B، ویتامین A می باشند. این گیاهان دریایی چربی بسیار کمی دارند و حاوی اسید های چرب امگا ۳ و تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن را دارا هستند. همچنین جلبک های دریایی سرشار از فیبر های رژیمی نیز می باشند.

بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده جلبک های دریایی خوراکی اثر ضد چاقی دارند و می توانند برای لاغری مفید باشند. ترکیب فوکوکسانین موجود در آنها به کاهش میزان تجمع چربی ها و به کم کردن وزن کمک می کنند.
با توجه به توانایی آنها برای اکسیداسیون چربی، از جلبک دریای در ساخت قرص های رژیم غذایی و قرص های باندینگ معده استفاده می شود.

این جلبک سبز تیره رنگ است با میزان زیادی ویتامین، مواد معدنی و غیره؛ به طوری که به معدن طلای غذایی شهرت دارد.

امروزه ایالات‌متحده‌ی آمریکا، چین، تایلند، ویتنام، هند، مکزیک و شیلی جزو بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های این جلبک هستند.

که خوشبختانه در ایران هم چند سالی است که پرورش داده میشود

کاربرد جلبک اسپیرولینا برای لاغری

اسپیرولینا حاوی حدود ۷۰ درصد پروتئین است و به همین دلیل جلوی احساس گرسنگی را می‌گیرد. در واقع مانند یک ضداشتها عمل می‌کند. به عقیده‌ی متخصصان پروتئین‌ها باعث افزایش سرعت ارسال احساس سیری به مغز می‌شوند و همین امر هم به کنترل وزن کمک می‌کند. ترکیبات دیگر این جلبک مانند تریپتوفان‌ها که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند برای پوست ما فوق‌العاده‌اند.

کالری واحد اندازه گیری انرژی است که یکی از عوامل مهم در افزایش و یا کاهش وزن است. به طور معمول ما کالری را از هر غذایی دریافت می کنیم. غذاهای کمی وجود دارند که حاوی کالری کمی مثل چغندر ، اسفناج، گل کلم، خیار و غیره هستند اما نه کاملا صفر.

اسپیرولینا یکی از بهترین مواد مغذی است اما کالری کم ی دارد یک گرم فقط ۳.۵ کالری دارد که بسیار بهتر از هر نوع پودر پروتیینی است.

این به این معنی است که حتی اگر کسی چهار گرم از آن را روز استفاده کند، کم تر از ۱۵ کالری مصرف خواهد کرد، که بسیار کم تر از نیاز روزانه است.

نحوه مصرف جلبک  اسپیرولینا برای لاغری:

پودر اسپیرولینا :

میتوانید یک قاشق سوپ خوری پودر اسپیرولینا را در آب میوه و یا اسموتی بریزید.
می توانید یک قاشق سوپ خوری پودر را داخل یک لیوان آب هم بزنید.
می توانید یک قاشق سوپ خوری پودر را به سالاد، سوپ ها، سس سالسا، کاری و سبزیجات سرخ شده نیز اضافه کنید.
یا نصف قاشق سوپ خوری سوپ خوری را به کیک، شیرینی و … اضافه کنید.

قرص اسپیرولینا:

اگر می خواهید قرص های اسپیرولینا را بخورید خوردن ۵۰۰ میلی گرم سه یا چهار بار در روز ایمن است البته فقط و فقط با مشورت پزشک.

فواید جلبک دریایی برای لاغری
فواید جلبک دریایی برای لاغری

نکاتی برای لاغری با اسپیرولینا

  • به طور منظم ورزش کنید :می توانید در باشگاه ورزشی و یا در خانه ورزش کنید. ترکیبی از کاردیو، تمرین های قدرتی، و وزن ها را برای لاغر شدن.
  • از استرس اجتناب کنید. با شروع از ۵ (۵، ۴، ۳، ۲، ۱)شروع کنید تا خودتان را از اضطراب و نگرانی رها کنید.
  • سعی کنید غذای خانگی خود را بیشتر بخورید تا از مصرف کالری موجود در سس های سالاد، سس سالاد، و غیره اجتناب کنید.
  • هر روز ۷ تا ۸ ساعت بخوابید تا به بدن کمک کنید و سایش و بریدگی در ماهیچه ها را دوباره احیا کنید و سموم مضر را خنثی کنید.
  • زمانی که احساس گرسنگی می کنید آب بنوشید مغز به شما تصور غلطی از گرسنگی می دهد وقتی که تنها تشنه هستید
  • پیاده روی کنید و از پله ها بالا بروید، بایستید و برای چند دقیقه کار کنید این کار به شما کمک می کند تا از کالری استفاده کنید.

کلام آخر

جلبک دریایی یک ماده حیرت‌انگیز با خواص درمانی فراوان بوده که در آسیای شرقی مصرف آن بسیار رایج است. در این مقاله خواص این ماده از جمله کمک به لاغری و دیابت، نحوه مصرف و عوارض آن ارائه شد؛ اما به خاطر داشته باشید قبل از استفاده و خوردن اشکال مختلف جلبک‌ دریایی، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

منبع: شمانیوز

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

عضو کانال ایتا شوید