کالری آجیل نوروز را به یاد داشته باشید ، تعطیلات نوروز و مهمانی ها نباید به رژیم و روند کاهش وزن شما خدشه ای وارد کنند. مراقب میزان مصرف آجیل در نوروز باشید.
فهرست عناوین مهم
کالری آجیل نوروز را به یاد داشته باشید ، تعطیلات نوروز و مهمانی ها نباید به رژیم و روند کاهش وزن شما خدشه ای وارد کنند. مراقب میزان مصرف آجیل در نوروز باشید.
بادام یک غذای مغذی و کم کربوهیدرات است که می توان از آن در آشپزی استفاده کرد یا آن را همانطور که هست مصرف کرد. بادام را می توان به صورت شور، بدون نمک، خام یا بو داده خریداری کرد. بادام نیز بسیار متنوع است.
تحقیقات نشان می دهد که خوردن آجیل به طور منظم ممکن است به سلامت قلب و سایر فواید سلامتی کمک کند. بادام می تواند یک انتخاب عالی باشد، زیرا پروتئین، فیبر و ریزمغذی هایی مانند ویتامین E و آهن را فراهم می کند. بادام خام و بو داده فاقد سدیم است که برای افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند یا به دلایل دیگر به دنبال کاهش مصرف سدیم خود هستند، مهم است.
کالری ۲۸ گرم بادام که شامل ۲۴ عدد میباشد به شرح زیر است:
کالری : ۱۶۴
چربی : ۱۴٫۲ گرم
سدیم : ۰٫۳ میلی گرم
کربوهیدرات : ۶٫۱ گرم
فیبر : ۳٫۵ گرم
شکر : ۱٫۲ گرم
پروتئین : ۶ گرم
بادام هندی اگر نگوییم خوشمزه ترین، یکی از اقلام خیلی جذاب آجیل به حساب میآید که قطعا همه در هر جمعی این خوراکی خوشمزه را مصرف میکنند. بادام هندی سرشار از روی و آهن و ویتامین B6 است اما بسیار چرب است و خوردن زیاد آن باعث افزایش وزن میشود.
۱۰۰ گرم بادام هندی حاوی مقادیر زیر است:
اطلاعات تغذیهای
مقدار
چربی کل
۴۳/۸۵ گرم
چربی اشباع
۷/۷۸ گرم
کلسترول
۰ میلی گرم
کربوهیدرات کل
۳۰/۲ گرم
قند
۵/۹ گرم
پروتئین
۱۸/۲۲ گرم
کلسیم
۳۷ میلی گرم
آهن
۶/۶۸ میلی گرم
کالری فندق
فندق که به عنوان فیبرت نیز شناخته می شود، نوعی آجیل است که از درخت کوریلوس به دست می آید. بیشتر در ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آمریکا کشت می شود.
فندق طعم شیرینی دارد و می توان آن را به صورت خام، بو داده یا آسیاب شده به شکل خمیر مصرف کرد.
مانند سایر آجیل ها، فندق نیز سرشار از مواد مغذی است و دارای محتوای بالایی از پروتئین، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی است. در اینجا هفت مزیت سلامتی مبتنی بر شواهد فندق آورده شده است.
فندق دارای خواص مغذی بسیار خوبی است. اگرچه آنها کالری بالایی دارند، اما سرشار از مواد مغذی و چربی های سالم هستند.
فندق همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین B6، فولات، فسفر، پتاسیم و روی است.
علاوه بر این، آنها منبعی غنی از چربی های تک و چند غیراشباع هستند و حاوی مقدار خوبی از اسیدهای چرب امگا-۶ و امگا-۹ مانند اسید اولئیک هستند.
۲۰ عدد فندق حاوی مقادیر زیر میباشند:
کالری: ۱۷۶
چربی کل: ۱۷ گرم
پروتئین: ۴٫۲ گرم
کربوهیدرات: ۴٫۷ گرم
فیبر: ۲٫۷ گرم
تیامین: ۱۲ درصد از RDI
منیزیم: ۱۲ درصد از RDI
مس: ۲۴ درصد از RDI
منگنز: ۸۷ درصد از RDI
کالری گردو
یکی دیگر از مواردی که باید از کالری آجیل نوروز بدانیم گردو است. گردو سرشار از چربی های امگا ۳ است و حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان نسبت به سایر مواد غذایی است. خوردن گردو ممکن است سلامت مغز را بهبود بخشد و از بیماری قلبی و سرطان جلوگیری کند.
گردو اغلب به تنهایی به عنوان میان وعده مصرف می شود، اما می توان آن را به سالاد، پاستا، غلات صبحانه، سوپ و محصولات پخته شده نیز اضافه کرد.
چند گونه گردو خوراکی وجود دارد. این مقاله در مورد گردوی معمولی است – که گاهی به آن گردوی انگلیسی یا ایرانی نیز گفته می شود – که در سراسر جهان کشت می شود.
یکی دیگر از گونه های مرتبط تجاری مورد علاقه گردو سیاه شرقی ( Juglans nigra ) است که بومی آمریکای شمالی است. گردو از ۶۵ درصد چربی و حدود ۱۵ درصد پروتئین تشکیل شده است. آنها کربوهیدرات کمی دارند که بیشتر آنها از فیبر تشکیل شده است.
۳۰ گرم گردو حاوی مقادیر زیر میباشد:
کالری: ۱۸۵
آب: ۴%
پروتئین: ۴٫۳ گرم
کربوهیدرات: ۳٫۹ گرم
شکر: ۰٫۷ گرم
فیبر: ۱٫۹ گرم
چربی: ۱۸٫۵ گرم
کالری پسته
مغز پسته نه تنها خوشمزه و مفرح برای خوردن است، بلکه فوق العاده سالم است. دانه های خوراکی درخت پسته ورا حاوی چربی های سالم و منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان هستند.
علاوه بر این، آنها حاوی چندین ماده مغذی ضروری هستند و می توانند به کاهش وزن و سلامت قلب و روده کمک کنند. جالب اینجاست که مردم از ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد پسته می خورند. امروزه در بسیاری از غذاها از جمله بستنی و دسرها بسیار محبوب هستند.
در حالی که خوردن آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد ، اما معمولاً کالری بالایی دارند. خوشبختانه پسته جزو کم کالری ترین آجیل هاست. یک اونس (۲۸ گرم) پسته حاوی ۱۵۹ کالری است، در مقایسه با ۱۸۵ کالری در گردو و ۱۹۳ کالری در گردو.
پسته با پروتئینی که حدود ۲۰ درصد وزن آنها را تشکیل می دهد، از نظر محتوای پروتئین پس از بادام در رتبه دوم قرار دارد. آنها همچنین نسبت اسیدهای آمینه ضروری – بلوک های سازنده پروتئین – نسبت به سایر آجیل ها دارند.
یکی از این آمینو اسیدهای نیمه ضروری، ال آرژنین است که ۲ درصد از آمینو اسیدهای موجود در پسته را تشکیل می دهد. در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود، که ترکیبی است که باعث گشاد شدن رگ های خونی می شود و به جریان خون کمک می کند.
۲۸ گرم پسته حاوی مقادیر زیر میباشد:
کالری: ۱۵۹
کربوهیدرات: ۸ گرم
فیبر: ۳ گرم
پروتئین: ۶ گرم
چربی: ۱۳ گرم (۹۰ درصد چربی های غیر اشباع هستند)
پتاسیم: ۶ درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
فسفر: ۱۱ درصد از RDI
تیامین: ۲۱ درصد از RDI
مس: ۴۱ درصد از RDI
منگنز: ۱۵ درصد از RDI
کالری تخمه کدو، هندوانه و آفتابگردان
دانستن کالری این سه تخمه در بحث کالری آجیل نوروز بسیار مهم است. تخمه ها یکی از سرگرم کننده ترین آجیل هایی هستند که شروع کردن آن با خودمان است و تمام کردن آن دیگر دست ما نیست! تخمه ها بسیار چرب هستند پس در مصرف آن ها حتما دقت کنید!
نوع تخمه
وزن (گرم)
میزان کالری
تخمه کدو بو داده
۱۰۰
۵۳۶
تخمه کدو خام
۱۰۰
۶۳۳
تخمه هندوانه
۱۰۰
۵۵۷
تخمه هندوانه بو داده
۱۰۰
۶۰۰
تخمه آفتابگردان خام
۱۰۰
۵۷۰
تخمه آفتابگردان بو داده
۱۰۰
۵۸۲
میزان کالری آجیل که باید دریافت کنیم چقدر است؟
خوب است بدانید که یک بزرگسال بهتر است نصف کف دست (یک سوم فنجان) آجیل در روز مصرف کند که شامل مغزهای زیر میشود:
۳۰ عدد بادام هندی
۱۰ عدد فندق
۱۰ عدد گردوی کامل یا ۲۰ عدد گردوی نصف شده
نصف کف دست بادام زمینی یا ترکیبی از مغزهای خوراکی
۲ قاشق غذاخوری تخم کاج
۳۰ عدد پسته
چطور کالری آجیل را بسوزانم؟
و در پایان پیشنهاد میکنیم برای سوزاندن کالری آجیل در هر تقریباً ۳۰ گرم (یک سوم فنجان) ورزش های زیر را در نظر داشته باشید:
دویدن: ۱۷ دقیقه
دوچرخه سواری: ۲۴ دقیقه
پیاده روی: ۴۶ دقیقه
جدول کالری آجیل ها
نوع میزان کالری نوع میزان کالری
بادام بو داده (۱۰۰ گرم) ۶۰۰
پسته بو داده (۱۰۰ گرم) ۵۶۸
بادام خام (۱۰۰ گرم) ۵۷۸
تخمه کدو حلوایی (۱۰۰ گرم) ۵۲۲
بادام زمینی (۱۰۰ گرم) ۵۸۶
فندق ۶۶ عدد (۱۰۰ گرم) ۶۶۴
بادام هندی (۱۰۰ گرم) ۵۷۴
کنجد (۱۰۰ گرم) ۵۷۴
گردو (۱۰۰ گرم) ۶۵۴
تخمه آفتابگردان خشک شده (۱۰۰ گرم) ۵۷۰
بلوط خام (۱۰۰ گرم) ۲۲۴
ماکادامیا خام (۱۰۰ گرم) ۷۱۸
آجیل برزیلی (۱۰۰ گرم ) ۶۵۶
کره بادام هندی (۱۰۰ گرم ) ۵۸۷
کره بادام زمینی (۱۰۰ گرم ) ۵۸۸
کره تخم آفتاب گردان (۱۰۰ گرم ) ۵۷۹
بذر کتان خام (۱۰۰ گرم ) ۵۳۴
تخم خشخاش (۱۰۰ گرم ) ۶۲۵
دانه گلرنگ خشک شده (۱۰۰ گرم ) ۵۱۷
کره بادام (۱۰۰ گرم ) ۶۳۳
کره کنجد (۱۰۰ گرم ) ۵۹۲
دانه کنجد خشک شده (۱۰۰ گرم ) ۶۳۱
کشمش (۱۰۰ گرم ) ۳۲۵
معرفی بهترین آجیل ها برای کاهش وزن
اگر تصمیم گرفتهاید یک میان وعده رژیمی جذاب برای خودتان انتخاب کنید؛ و از فرآیند کاهش وزنتان لذت ببرید، این مقاله برای شما نوشتهشده. با ما همراه باشید و درباره بهترین آجیل ها برای کاهش وزن اطلاعات کسب کنید.
۱٫ بادام درختی؛ یک آجیل خوشمزه و غنی از ویتامین
بادام درختی یکی از شناختهشدهترین آجیلها برای ایرانیان است. ما این آجیل را هم در مناسبهای خاص مانند عید نوروز و شب یلدا استفاده میکنیم. البته خلال بادام برای تزیین غذاها و متفاوت کردن طعم آنها هم کاربرد دارد.
اگر به دنبال راهی هستید که زودتر از شر چربیهایتان خلاص شوید، بادام را حتما در نظر داشته باشید. چون بادام درختی بهعنوان یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن شناخته میشود.
تحقیقات نشان داده که مصرف بادام میتواند سطح کلسترول را در بدن کاهش دهد. به همین خاطر کسانی که این آجیل را مصرف میکنند از بیماریهای قلبی و عروقی در امان هستند.
کسانی که به بیماری دیابت هستند، باید بادام را بعد از وعده غذایی اصلیشان مصرف کنند. چون بادام از بروز افزایش قند خون ناشی از غذا خوردن جلوگیری میکند. همچنین، این آجیل خوشمزه در کاهش التهابات مبتلایان به دیابت نوع دو هم موثر است.
ویتامین E موجود در بادام مانع از بروز چین و چروکهای پوستی میشود؛ بنابراین با مصرف این آجیل در طول رژیم غذایی میتوانید شادابی و طراوت پوستتان را حفظ کنید.
منیزیم موجود در این ماده غذایی مغز را سالم نگه میدارد، منجر به بهبود خلق و خو میشود و فشارخون را تنظیم میکند.
درنهایت اینکه، مصرف بادام درختی موجب افزایش باکتریهای مفید روده میشود و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میدهد.
۲٫ پسته؛ زمرد درخشان ظرف آجیل
پسته همان نگین سبزی است که در میان آجیلهای ایرانی میدرخشد. پسته را میتوان بهصورت خام یا بوداده مصرف کرد. البته خلال پسته و پودر پسته هم یک انتخاب جذاب برای تزیین غذاها و شیرینیهای مختلف است.
پسته یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن به شمار میرود. اگر میخواهید بدنتان در طول رژیم غذایی همچنان غنی از ویتامین باشد، پسته را در برنامههایتان داشته باشید.
پسته منبع خوبی از پروتئین و فیبر است. فیبر موجود در این آجیل موجب بهبود عملکرد رودهها شده و از بروز یبوست پیشگیری میکند.
آنتیاکسیدانهای موجود در پسته مانع از بروز انواع سرطان میشود. جالب است بدانید که در بین آجیلهای متنوع، پسته بیشترین میزان لوتئین و زآگزانتین را دارد. این دو آنتیاکسیدان تاثیر قابلتوجهی روی سلامتی چشمها دارند.
پسته در کاهش کلسترول بد خون و کاهش بیماریهای قلبی موثر است.
این آجیل خوشمزه، وزنتان را تنظیم میکند ، تا ساعتها شما را سیر نگه میدارد و مانع از افزایش فشارخونتان میشود.
اگر قند خونتان بالاست، پسته میتواند برای تنظیم آن کمکتان کند. شما فقط باید به جای میان وعدههای شیرین و سرشار از کالری، این آجیل جذاب را جایگزین کنید.
۳٫ گردو؛ پایه ثابت صبحانههای مغذی و خورش فسنجان
گردو را هم میتوان یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن دانست. این آجیل مغذی منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ است. گردو کلسترول بد خون را پایین میآورد، قلب را سالم نگه میدارد؛ و سیستم گردش خون را بهبود میدهد.
از جمله مواد مغذی و ویتامینهای موجود در این ماده غذایی میتوان به ویتامین E، ملاتونین و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنولها اشاره کرد.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف گردو موجب کاهش التهابات در بدن میشود؛ و کسانی که این آجیل خوشمزه را مصرف میکنند، کمتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و سرطان قرار دارند.
از دیگر نکات مهم درباره این آجیل میتوان به کنترل فشارخون اشاره کرد؛ بنابراین کسانی که گردو را بهعنوان بهترین آجیل ها برای کاهش وزن انتخاب میکنند، بدنشان در برابر بسیاری از بیماریها مقاوم میشود.
۴٫ بادام هندی؛ یک آجیل متفاوت با طعم خاص
بادام هندی یک آجیل درختی هیجانانگیز است که ملیتی برزیلی دارد. این آجیل به خاطر طعم و مزه متفاوتش توانسته طرفداران زیادی برای خودش دست و پا کند. البته نقش بادام هندی بهعنوان یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن را هم نمیتوان در به شهرت رسیدن آن نادیده گرفت.
تحقیقات نشان داده که بادام هندی میتواند تا حد زیادی علائم سندرم متابولیک را کاهش دهد. همچنین، این آجیل جذاب موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
اسیدهای چرب ضروری موجود در بادام هندی عملکرد قلب و عروق را بهبود میدهند. آنتیاکسیدانهای موجود در این آجیل هم مانع از نفوذ اشعههای مضر خورشید به درون بدن میشوند. به همین خاطر کسانی که بادام هندی مصرف میکنند؛ پوستی شاداب دارند و در برابر سرطان ایمن هستند.
این ماده غذایی سرشار از آهن است. اگر کمخونی دارید، حتما بادام هندی را در برنامه غذاییتان داشته باشید.
۵٫ فندق؛ یک آجیل مقوی و سیرکننده
موقع انتخاب بهترین آجیل ها برای کاهش وزن میتوانید روی فندق هم حساب کنید. کره فندق یک صبحانه جذاب برای کسانی است که میخواهند اشتهای کاذبشان را کنترل کنند. البته به خاطر اینکه کرههای فندق موجود در بازار مقدار قابلتوجهی افزودنی و شکر دارند، پزشکان تغذیه توصیه میکنند که فندق را بهصورت خام یا بوداده مصرف کنید.
یبوست، مشکلی است که اغلب افراد در طول رژیم غذایی به آن گرفتار میشوند. اگر میخواهید رودههایتان خوب کار کند و مشکل گوارشی نداشته باشید، فندق بخورید.
تحقیقات نشان میدهد که فندق برای بهبود حساسیت به انسولین هم مفید است؛ بنابراین مصرف این آجیل خوشمزه میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد.
میزان پروآنتوسیانیدین موجود در فندق نسبت به سایر آجیلها بیشتر است. این ترکیب به همراه سایر آنتیاکسیدانهای موجود در فندق مانع از نفوذ رادیکالهای آزاد به بدن میشود.
فندق سرشار از ویتامین E است؛ بنابراین مصرف آن مانع از چین و چروک شدن پوست میشود. اگر میخواهید همیشه جوان بمانید و پیر نشوید، راز آن خوردن فندق است.
منیزیم موجود در فندق در افزایش تراکم استخوانها موثر است؛ به همین خاطر کسانی که این آجیل خوشمزه را مصرف میکنند، کمتر از دیگران در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار درند.
فندق سیستم عصبی را تقویت میکند. همچنین سروتونین و ملاتونین موجود در این آجیل، تاثیر قابلتوجهی در شادی و بهبود خلق و خود دارد؛ بنابراین انتخاب فندق بهعنوان بهترین آجیل ها برای کاهش وزن میتواند یک رژیم غذایی سرشار از آرامش را برایتان به ارمغان بیاورد.
در آخر اینکه، مصرف فندق سبب کاهش چربیهای مضر بدن میشود. به همین خاطر کسانی که این آجیل را مصرف میکنند قلبشان سالمتر است.
۶٫ بادام زمینی؛ آجیلی با قیمت مناسب و خواص بینظیر
اگر دائم گرسنه میشوید و نمیتوانید ریزه خواریتان را کنترل کنید. کره بادام زمینی یا آجیل بادام زمینی بخورید. البته بادام زمینی تنها به همین دلیل بهعنوان یکی از بهترین آجیل ها برای کاهش وزن انتخاب نشده! بلکه خواصی که این آجیل دارد هم در این موضوع تاثیر داشته است.
اگر بهمحض شروع رژیم غذایی ریزش موهایتان هم شروع میشود، بادام زمینی را حتما در برنامه غذایی روزانهتان داشته باشید. بادام زمینی غنی از بیوتین است. به همین خاطر مصرف این آجیل موهایتان را همیشه براق و پرپشت نگه میدارد.
بادام زمینی حاوی نیاسین یا ویتامین B3 است. این ترکیب کلسترول خون را کاهش میدهد، قند خون را تنظیم میکند و در بهبود عملکرد مغز موثر است. همچنین نیاسین التهاب مفاصل را بهبود میدهد و برای درمان مشکلات پوستی هم مفید است.
مواد غذایی غنی از منیزیم روی بهبود عملکرد قلب تاثیر قابلتوجهی دارند. بادام زمینی هم یکی از آجیلهای سرشار از منیزیم است؛ بنابراین کسانی که این آجیل را مصرف میکنند از بیماریهای قلبی در امان هستند.
درنهایت، اگر میخواهید یک رژیم غذایی غنی از ویتامین، مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای مفید داشته باشید، حتما بادام زمینی را بهعنوان میان وعده میل کنید.
سخن آخر
در این مقاله بهترین آجیل ها برای کاهش وزن را به شما معرفی کردیم. اگر قصد کردهاید یکبار برای همیشه وزن کم کنید و به اندام دلخواهتان برسید، راهش این است که آجیلهای مقوی را بهعنوان میان وعده نوش جان کنید.
البته حواستان باشد که مصرف بیشازاندازه آجیل میتواند باعث اضافهوزن شود. پس بهاندازهای از این خوراکیها بخورید که خاصیت چربی سوزی آنها حفظ شود.
و نکته آخر اینکه، بهترین آجیل ها برای کاهش وزن، آجیلهای خام هستند. چون به آجیلهای شور یا شیرین نمک یا شکر اضافه میشود؛ و تاثیر آنها روی بدن کم میشود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰