کالری کیوی؛ ارزش غذایی و خواص کیوی برای لاغری
کالری کیوی بسیار پایین بوده و این میوه سرشار از فیبر است که در نتیجه خطر یبوست در رژیم را برطرف می کند. اما میدانستید که…
ضمن اینکه درست است که کالری کیوی پایین است، اما مصرف این میوه به دلیل داشتن خاصیت اسیدی باعث می شود که زودتر گرسنه شوید و گرسنگی فشار بیشتری را وارد کند. اما آنقدر عاشق کیوی هستید، می توانید به سراغ رژیم ۷ روزه کیوی نیز بروید که در مقاله ای جداگانه از سایت رژیم نیوز آن را توضیح داده ایم.
پس به این نکته توجه کنید که چنانچه رژیم های عادی را دنبال می کنید، حتما به این نکته توجه کنید که زیاده روی در مصرف کیوی باعث می شود زودتر گرسنه شوید، در نتیجه غذای بیشتری مصرف کنید و کالری بیشتری را به بدن وارد کنید.
با توجه به کالری کیوی، آیا کیوی در رژیم لاغری جایی دارد؟
اولا که کالری کیوی بسیار پایین بوده و این میوه سرشار از فیبر است که در نتیجه خطر یبوست در رژیم را برطرف می کند. تقریبا در هر عدد کیوی متوسط حدود ۴ گرم فیبر وجود دارد. همچنین سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان بوده که از ابتلا به بیماری های مزمن جلوگیری می کند. هچنین ویتامین C بالای کیوی سبب می شود که جذب آهن از غذاهای گیاهی در بدن بالاتر برود.
از سایر خواص کیوی، می توان به ویتامین E آن اشاره کرد که با توجه به اینکه اکثر منابع ویتامین E، پرچرب بوده، کیوی یکی از معدود منابع این ویتامین ارزشمند است که چربی بسیار کمی دارد.
یکی دیگر از خواص کیوی می توان به کمک آن در کاهش فشار خون اشاره کرد. تحقیقات ثابت کرده اند که کسانیکه روزانه و به صورت منظم کیوی مصرف می کنند، فشار خون پایین تری دارند.
اگر دیابتی هستید و در مصرف برخی از میوه ها مانند موز مشکل دارید، خبر خوب این است که شاخص گلیسیمی کیوی بسیار پایین بوده و تاثیر بسیار کمی روی قند خون دارد. بنابراین مصرف کیوی در رژیم غذایی کسانی که دیابت دارند، مانعی ندارد و در نهایت اگر شب ها مشکل بی خوابی دارید، تحقیقات ثابت کرده اند که مصرف کیوی قبل از خواب در بهبود کیفیت خواب نقش موثری دارد.
کالری کیوی و حقایق شگفت انگیز آن
حقایقی که در مورد میوهها در کنار کالری آنها بیان میشود درواقع کمک بزرگی است برای انتخاب بهتر آن برای گنجاندن در رژیم غذایی؛ کیوی و آسم یکی دیگر از این حقایق است.
شاید ارتباطی بین این دو پیدا نکنید ولی باید عرض کنیم که این خوشمزه سبزرنگ بیشتر از آنچه که فکرش را بکنید قدرتمند است! بنابر مطالعات انجام شده، ویتامین C کیوی اثرات مفیدی بر نشانههای تنفسی، خس خس سینه، ناشی از آسم دارد.
مطالعاتی در ایتالیا و با شرکت ۱۸ هزار کودک ۶-۷ سال انجام شد؛ در این پژوهش، بچههایی که مرکبات و کیوی بیشتری خوردند مشکلات تنفسی کمتری داشتند و این «کمتر» درواقع کاهش ۴۴ درصدی خس خس سینه بود در مقایسه با بچههایی که کیوی کمتری خورده بودند. جالب است بدانید که همه چیزی در کالری کیوی خلاصه نمیشود و نتایج زیر هم به دست آمده است:
♦ کاهش تنفس کوتاه تا ۳۲%
♦ کاهش سرفههای شبانه تا ۲۷%
♦ کاهش سرفههای مزمن تا ۲۵%
♦ کاهش آبریزش بینی تا ۲۸%
آیا کیوی یک میوه حساسیتزا است؟
طبیعی است که برخی با خوردن این میوه آسیایی دچار حساسیت شوند و در نهایت از لذت خوردن یک میوه اسیدی بامزه محروم بمانند. تنها دلیلی که میتواند افراد آلرژیک را از این میوه و کالری کیوی دور کند اکتینیدین actinidin موجود در میوه است. بماند که بلورهای اکسالات کلسیم که به شکل رافیدس در کیوی هستند هم دلیل دیگر واکنشهای حساسیت زا به شمار میآیند.
اگر در رژیم سالاد خود، کیوی را هم گنجاندهاید و البته هنوز نمیدانید ممکن است چقدر به آن حساسیت نشان بدهید باید خدمت شما عرض کنیم که نشانههای زیر بخشی از علائم افراد آلرژیک به میوه هستند:
• مورمور شدن زبان
• ترش شدن دهان یا گلو
• عرق کردن
• تورم لبها، زبان و صورت
• استفراغ
• دل درد و سوزش سرمعده
همچنین باید به علائم شدیدتر حساسیت مثل مشکلات تنفسی، خس خس سینه و غش کردن اشاره کنیم. البته نباید نگرانی خاصی به خودتان راه بدهید چون نشانههای حساسیت عموماً شامل ترشی سطحی و خارش سطح زبان و فضای دهان میشود. البته کودکان معمولاً واکنشهای شدیدتری نسبت به کیوی نشان میدهند.
عوارض خوردن کیوی کدام است؟
در اینکه کیوی یکی از بامزهترین و خوردنیترین میوههاست شکی نیست ولی لازم است آگاهی بیشتری در مورد عوارض خوردن آن هم داشته باشید.
حساسیتهای دهانی– اگر دهان یا زبان حساسی دارید، خوردن کیوی ممکن است باعث خارش شود.
اسهال– همانطور که بالاتر هم برایتان توضیح دادیم، این میوه منبع سرشار از فیبر است. پس زیاده روی در خوردن آن باعث فعالیت بیشتر سیستم گوارش میشود. بنابراین اگر فردی مبتلا به یبوست باشد، این میوه بهترین درمان برای او خواهد بود.
و سخن پایانی
اینطور می توان نتیجه گرفت که مصرف کیوی در رژیم های لاغری مانعی نداشته، اما بهتر است آن را کنترل شده و همانند سایر مصارف غذایی که در رژیم کالری شماری ثبت می کنید، مصرف کنید. این فکر را با خود نکنید که کیوی کالری کمی دارد، پس هرچه دلم بخواهد مصرف می کنم! برای اطلاعات بیشتر در رابطه با کالری سایر میوه ها، مقاله کالری میوه را مطالعه کنید.
برچسب ها :خواص کیوی ، رژیم لاغری ، عوارض خوردن کیوی ، کالری کیوی ، میوه حساسیتزا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰