تاریخ انتشار : یکشنبه 7 خرداد 1402 - 9:09
52 بازدید
کد خبر : 2885

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

لیست غذاهای گرم و خشک برای لاغری را در اختیار شما قرار می دهیم.دمای مواد غذایی ، نحوه تنظیم غذاها متناسب با مزاج،

در ادامه همراه ما باشید تا ضمن توضیح دمای مواد غذایی و نحوه تنظیم غذاها متناسب با مزاج، لیست غذاهای گرم و خشک برای لاغری را در اختیار شما قرار دهیم.

همه می‌دانیم که آنچه می خوریم نقش مهمی در پایه و اساس سلامتی ما دارد. طبق علم تغذیه سنتی، اگر دمای غذایی که می‌خوریم با مزاج ما متناسب نباشد، می‌تواند مزاج ما را بهم بریزد. به عنوان مثال افرادی که مزاج سرد و تری دارند، اگر از غذایی تر و سرد زیاد استفاده کنند دچار چاقی می‌شوند و باید از غذاهای گرم و خشک برای لاغری استفاده کنند. اغلب ما نیز به علت مصرف غذاهایی با طبع سرد، دچار چاقی می‎شویم، به همین جهت آگاهی از غذاهای گرم و خشک برای لاغری هر یک از ما مفید است.

غذاهایی با طبع گرم و خشک برای لاغری

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

دمای مواد غذایی

ما می‌توانیم حضور چهار عنصر را با خوردن یا لمس آنها به‌وضوح ببینیم. غذاهایی که با خوردن یا حتی لمس‌کردن باعث گرما و تشنگی فوری می‌شوند و حتی غذاهایی که در صورت تکرار باعث خارش و سوزش در بدن می‌شوند ماهیت گرم و خشک دارند. ما به غذاهایی که در صورت خوردن گرما ایجاد می‌کنند، می‌گوییم گرم و مرطوب. ما به غذاهایی که گرما و تشنگی را در بدن آرام می‌کنند، می‌گوییم سرد و مرطوب. به غذاهایی که با رفع گرمای بدن تشنگی را رفع نمی‌کنند و حتی در صورت تکرار باعث خشکی و ضعف بدن می‌شوند، سرد و خشک می‌گوییم.

طعم شیرین را می‌توان گرم و تر، طعم تلخ و شور را گرم و خشک، مزه ترش را سرد و خشک، مزه بی‌مزه و مزه تلخ را سرد و تر ارزیابی کرد.

غذاهای گرم و مرطوب:

  • آناناس، انجیر خشک و تازه، انگور، خرما، زردآلو، گیلاس، گلابی، سیب شیرین، کشمش سیاه، خربزه، بیدانه، تربچه، هویج، سیب‌زمینی، شلغم
  • انواع گندم و لوبیا
  • میگو، مرغ، جگر، بره، بوقلمون، زبان گاو و گوسفند
  • بادام، بادام‌زمینی، هسته خربزه، کنجد، ملاس انگور، روغن کنجد، روغن بادام تلخ، روغن گاو، روغن دنبه

غذاهای گرم و خشک:

  • پنیر کهنه، بادمجان و فلفل‌سبز
  • انبه، به، زیتون و نارگیل
  • چغندر، پیاز، سیر، موسیر
  • برگ‌چغندر، هندوانه (نعناع وحشی)، نعناع، ​​پیاز سبز، ریحان، ترخون، شوید، شنبلیله، گزنه، کلم، شاهی، روکولا، جعفری، رازیانه، کرفس
  • چودار، نخود و برنج
  • اردک، بلدرچین، شتر، خروس، شترمرغ، گنجشک، کبک
  • بادام‌هندی، بادام تلخ، بادام‌زمینی، دانه کاج، تخم کدو، گردو، فندق
  • آویشن، فلفل سیاه، چای سبز و سیاه، خردل، دارچین، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، زیره، کاکائو، زعفران، وانیل، زیره سیاه، نمک، هل
  • عسل، روغن‌زیتون، انواع سرخ‌کردنی

غذاهای سرد و خشک:

  • آلو، انار ترش، سیب ترش، لیمو، گریپ‌فروت، مرکبات، خولان دریایی، تمشک، زرشک، زالزالک
  • ریواس و گشنیز
  • ارزن، لوبیا، برنج، جو، ذرت، عدس
  • گوشت گاو، کلیه، کله‌پاچه
  • کنف، سماق، نشاسته و قهوه
  • سرکه، کانولا، ذرت و روغن‌های گیاهی

غذاهای سرد و مرطوب:

  • پنیر تازه، خامه، دوغ، ماست
  • خیار، انواع کدوسبز، گوجه‌فرنگی، هندوانه و کدوتنبل
  • توت‌فرنگی، آلو، پرتقال، انار شیرین، گیلاس، هلو، لیموشیرین، نارنگی، کیوی، آب انار
  • سیب‌زمینی، اسفناج، بامیه، قارچ، کاهو، لوبیاسبز، کاسنی سفید و خرفه، لوبیا تازه و نخودفرنگی
  • انواع ماهی و مغز گوسفند
  • تخم کدوتنبل، خشخاش، تخمه هندوانه و گلاب

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

حال بیایید به جمع‌آوری این اطلاعات برسیم. بر اساس این اطلاعات، باید به این نکته توجه داشته باشیم که غذاهایی را مصرف نکنیم که دارای خصوصیات طبیعی خودمان هستند، بلکه باید غذاهایی را مصرف کنیم که دارای ویژگی مخالف هستند تا مازاد تولید شده در بدنمان متعادل شود و خلق و خوی طبیعی خود را به دست آوریم. مثلاً:

  • از آنجایی که انواع گندم و لوبیا گرم و مرطوب است، باید بدن خود را با غذاهای سرد مانند ماست، شیر و پنیر متعادل کند.
  • از آنجایی که زعفران گرم و خشک است، باید با غذاهای سرد و مرطوب مانند سالاد با سرکه، ماهی، گوجه‌فرنگی، ماست تغذیه شود.
  • از آنجایی که مزاج بلغمی خیس و سرد است، باید با گرم‌کردن بدن با ادویه‌ها و شیرینی‌ها آن را متعادل کند.

به عبارت دیگر، هرکسی باید بر خلاف ذات خودش تغذیه خود را انتخاب کند . مانند غذاهای خشک و سرد با غذاهای تر و گرم، غذاهای گرم و مرطوب با غذاهای سرد و خشک.

با این حال در این مرحله، ممکن است سؤالات زیر به ذهن خطور کند. پس آیا ما اصلا نمی‌توانیم مواد غذایی دیگر را مصرف کنیم؟ آیا این روی سلامتی ما تأثیر نمی‌گذارد؟ کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن ما اتفاق نمی‌افتد؟

در واقع مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که اگر سالم هستیم غذاهایی را مصرف نکنیم که خصوصیات مزاج خودمان را دارند. زیرا زمانی که ما با همان غذا تغذیه می‌شویم، قبضه مزاج ما در بدن ما شروع به افزایش می‌کند و این به عنوان یک بیماری به ما باز می‌گردد. در چنین حالتی باید از تغذیه بر اساس مزاج برای اهداف درمانی استفاده کنیم.

البته باید از هر غذایی مصرف کنیم!

اما تمام مواد مغذی باید به طور متعادل مصرف شوند. خب چطور این کار رو انجام دهیم؟ به مثال زیر توجه کنید:

 ما سنت‌هایی داریم که هنوز هم ادامه دارد و اکثر مردم آن را می‌شناسند. از جمله مصرف سبزی‌هایی مانند پیاز با ماهی، خوردن حلوا به عنوان دسر بعد از ماهی، سرو غذاهای چرب و گوشتی با چیزهای ترش مانند سماق برای متعادل‌کردن آن یا آوردن ماست با کباب.

صرف‌نظر از اینکه چه مزاجی داریم، وقتی ماهی با طبع سرد می‌خوریم، با خوردن پیاز سبز  با طبع گرم، تعادل معکوس را برقرار می‌کنیم و از افزایش میزان قبضه در بدنمان جلوگیری می‌کنیم. وقتی کباب می خوریم که طبع گرمی دارد با مصرف غذاهای سرد مثل سماق، شربت انار یا ماست همین تعادل را فراهم می‌کنیم. به عبارت دیگر، اگر کم و بیش ویژگی‌های غذاها را بدانیم، می‌توانیم غذاهای متضاد را با هم ترکیب کرده و در حد تعادل مصرف کنیم.

به طور خلاصه، اگر مزاج ما دچار مشکل شده است، یعنی اگر در بدنمان مشکلات جسمی یا روحی داریم، باید بدانیم که ترکیب غذاها ما را درمان نمی‌کند. در این صورت ابتدا باید با تغذیه از غذاهای مغایر با طبیعت خود، سلامت و مزاج طبیعی خود را به دست آوریم تا زمانی که تعادل بدن را دوباره برقرار کنیم. پس از این درمان باید غذاهای سرد و گرم را ترکیب کرده و به طور متعادل مصرف کنید. ما باید از طبیعت و سلامت خود محافظت کنیم.

اگر سردی به شما غالب شده است:

با کمک خواص غذاهای گرم و خشک برای لاغری، می‌توانید سردی را کاهش دهید و وزن بدن خود را متعادل کنید. منوی غذایی شما باید شامل موارد زیر باشد:

  • آجیل و خشکبار: انجیر خشک، کشمش سیاه، پسته، گردو و آفتابگردان
  • ادویه‌ها: زنجبیل، آویشن، دارچین، فلفل سیاه، فلفل خرد شده، زیره سیاه، زیره سبز، مریم‌گلی، زردچوبه، رزماری، میخک
  • میوه‌ها: زیتون سیاه، توت سیاه، گیلاس، هندوانه کوچک، خربزه کوچک، به، گریپ‌فروت، سیب کوچک، انار تلخ
  • سبزیجات: پیاز، سیر، جعفری، شوید، شاهی، تربچه، کرفس، تره فرنگی، گوجه‌فرنگی، فلفل تند، لوبیا چیتی، نخود، عدس خرد شده
  • گوشت‌ها: بره، اسب، پرندگان در حال پرواز
  • شیرها: شیر اسب، کومیس
  • غلات: بلغور، برنج سیاه، نان سبوس‌دار

منبع: اندام برتر

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

عضو کانال ایتا شوید