حلوای عربی از جمله شیرینیهایی است که در کشورهای عربی تهیه میشود. البته برای درست کردن این شیرینی چندین روش وجود دارد. در یک روش از رشته شعریه استفاده میشود. در روش دیگری هم از نشاسته، آرد گندم و شیرخشک به همراه مواد شیرینی استفاده میکنند. اگر به طرز تهیه حلوای عربی علاقه دارید، در ادامه با ما همراه باشید.
حلوای عربی با شیر خشک و نشاسته
برای درست کردن این روش حلوای عربی به مواد زیر نیاز دارید:
- شیر خشک: یک فنجان
- آرد سفید ۱٫۵ فنجان
- نشاسته ذرت: نصف فنجان
- شکر: ۱٫۵ فنجان
- زعفران دم کرده:۱ قاشق غذاخوری
- گلاب: یک چهارم فنجان
- پودر هل: یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن مایع: یک فنجان
- آب: ۲ فنجان
برای درست کردن حلوای عربی کشدار به صورت زیر عمل کنید:
مرحله اول: جوشاندن شکر و زعفران
در ابتدا آب گرم را با شکر ترکیب کنید. سپس هل، گلاب و زعفران دمکرده را هم به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا شکر در آن حل و شربت غلیظ بدست آید. بعد شعله را خاموش کنید.
مرحله دوم: تفت دادن آرد
برای درست کردن حلوای عربی با شیر خشک این بار آرد سفید گندم را یک مرتبه الک کنید تا نرم شود. بعد داخل ماهیتابه بریزید و با حرارت ملایم برای مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید. رنگ آرد نباید تیره شود. همین که یک درجه تغییر کرد کافیست. هدف از این کار، گرفتن بوی خامی آرد است. سپس نشاسته ذرت و شیرخشک را هم به آرد اضافه کنید و مجددا مواد را با هم تفت دهید. فقط مراقب باشید حرارت کم باشد و مدام مواد را ترکیب کنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: اضافه کردن روغن
در این مرحله از طرز تهیه حلوا عربی با نشاسته ذرت روغن را کم کم داخل مواد بریزید. مدام آن را ترکیب کنید تا خمیر بدست آید. برای اینکه حلوا عربی کشدار خوشمزهتر شود، میتوانید در کنار روغن مایع، از کره هم استفاده کنید. وقتی رنگ خمیر کمی تیره شد، شربتی را که در مرحله اول تهیه کرده بودید، داخل مواد بریزید و مواد را ترکیب کنید. وقتی شربت را به حلوا اضافه میکنید باید حالت خمیری کشدار پیدا کند و با ترکیب کردن به راحتی از ماهیتابه جدا شود.
مرحله چهارم: تزئین کردن حلوای عربی کشدار
در این مرحله از طرز تهیه حلوا عربی نوبت به تزئین آن میرسد که باید آن را داخل ظرف مخصوص بریزید. بعد هم با پودر پسته، خلال بادام و گل محمدی تزئین کنید.
نکات حلوای عربی
برای اینکه حلوا عربی با نشاسته ذرت خوشمزهتر شود، این نکات را مدنظر داشته باشید:
- برای کشدار شدن حلوا باید شربت آن تقریبا غلیظ باشد.
- طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک باید رنگ حلوای شما مثل حلوایی شود که با آرد گندم تهیه میکنید. رنگ قهوهای روشن برای حلوا بهتر است. اگر زیادی تیره شود، طعم حلوا رو به تلخی میرود. اگر هم طلایی باشد، حلوا طعم خاصی ندارد. قبل از اینکه شربت را به حلوا اضافه کنید، رنگ آن باید به قهوهای روشن برسد. به محض اضافه کردن شربت، دیگر رنگ حلوای شما تغییری نمیکند.
طرز تهیه حلوای عربی با رشته شعریه
یک روش دیگر برای درست کردن استفاده از رشته شعریه و شیرعسلی است. این رشتهها و شیرعسلی را میتوانید از فروشگاههای لوازم قنادی و هایپرمارکتها تهیه کنید. برای درست کردن آن به مواد زیر نیاز دارید:
- رشته شعریه: ۲ بسته
- شیر: ۱۵۰ میلیلیتر
- شیر عسلی: یک سوم قوطی
- گردو خرد شده: نصف فنجان
- گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
- کره: ۱۰۰ گرم
- پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
برای درست کردن حلوای عربی با رشته شعریه به صورت زیر عمل کنید:
مرحله اول: تفت دادن رشته شعریه
در ابتدا رشتهها را داخل بسته خرد کنید. بعد از بسته خارج کرده و داخل ماهیتابه بریزید. روی آن کره را هم بریزید تا با حرارت ملایم ذوب شود. برای مدت نیم ساعت رشتهها را تفت دهید تا دو درجه رنگ آن تغییر کند. البته در این مدت هم مدام هم بزنید تا نسوزد. بعد هم پودر هل و گلاب را داخل رشتهها بریزید.
مرحله دوم: اضافه کردن شیر و زعفران و شیرعسلی
اگر رشتهها نرم شده بودند، زعفران و شیر را با هم ترکیب کرده و روی آن بریزید. اما اگر رشته بافت ترد داشت، فقط دمکرده زعفران را اضافه کنید. بعد از ۲۰ دقیقه هم شیر را روی رشتهها بریزید تا نرم شود. بعد از نرم شدن مواد، نوبت به شیرعسلی میرسد که باید داخل حلوای عربی کشدار بریزید.
بعد از اضافه کردن شیرعسلی به مدت ۵ دقیقه صبر کنید و بعد شعله را خاموش کنید تا سفت نشود. اجازه دهید حلوای عربی با رشته شعریه کمی خنک شود.
مرحله سوم: رول کردن حلوا
روی میز فویل نازک قرار دهید. از حلوای عربی بردارید و روی فویل بریزید. سپس مغز گردو را هم به آن اضافه کنید. در نهایت فویل را رول کنید و در یخچال قرار دهید. روز بعد آن را با کمک چاقو ارهای برش بزنید. حالا فویل را از حلوا جدا کنید. حلوای شما آماده میل کردن است.
منبع: کرفس
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰