دانه های خردل، دانه های گرد کوچک گیاهان مختلف خردل هستند. قطر دانه ها معمولاً ۱ تا ۲ میلی متر است و ممکن است از سفید مایل به زرد تا سیاه رنگ داشته باشند. دانه خردل بومی شمال آفریقا و بخش هایی از اروپا و آسیا است. دانه های خردل سیاه هنوز هم در خاورمیانه و آسیای صغیر جایی که منشا پیدا کرده اند بسیار محبوب هستند. ما در این مطلب رژیم نیوز درباره خواص دانه خردل در طب اسلامی و سنتی برای سلامتی، معده، پوست و مو، سردرد، معده، سیاتیک، لاغری و درمان بیماری ها و نحوه مصرف خردل و مضرات آن صحبت کردیم. با ما همراه باشید.
خواص دانه خردل برای سلامتی، پوست و مو
۱. خواص دانه خردل برای طاسی:
موها را همراه با پودر خردل بشویید تا ریزش مو، جوش و همچنین خارش را کنترل کنید.
۲. خواص دانه خردل برای سردرد:
اگر بیمار هر روز از سردرد خفیف شکایت دارد، خردل و پوست درخت چوب را گرفته و همراه با دوشاب آسیاب کرده و روی پیشانی بمالید. همچنین می توانید خمیر خردل را در اطراف پیشانی بمالید.
۳. خواص دانه خردل برای آسم:
۵۰۰ میلی گرم دانه خردل ۷۵۰ میلی گرم، یک گرم شکر را ترکیب کنید و با آب کمی به آنها بدهید. آسم را کنترل می کند.
۴. خواص دانه خردل برای مشکلات تنفسی:
۵۰۰ میلی گرم پودر خردل را همراه با کره یا حتی عسل مصرف کنید. برای مدیریت مشکل تنفسی آن را دو بار در روز مصرف کنید.
۵. خواص دانه خردل برای مشکل قلبی:
در صورت وجود درد قلب یا حتی لرزش، بی قراری، تنگی نفس یا حتی ضعف احساس می شود سپس پودر خردل را روی دست ها و پاها ماساژ دهید.
۶. خواص دانه خردل برای وبا:
هنگامی که بیمار از استفراغ، اسهال خونی شکایت کرد، از خمیر خردل استفاده کنید، استفراغ و همچنین اسهال با این روغن قابل کنترل است. این خمیر خردل می تواند هر نوع استفراغ یا حتی حرکات شل را کنترل کند. یک گرم خردل باید همراه با شکر در مرحله اولیه وبا مصرف شود.
۷. خواص دانه خردل برای بواسیر:
در صورت بروز خارش در ضایع و همچنین درد در هنگام لمس بواسیر ضخیم یا اگر بیمار با لمس کردن تسکین پیدا کرد، خمیر خردل را در نواحی بمالید، ضایعه ها خشک می شوند و به سرعت بهبود می یابند.
۸. خواص دانه خردل برای سوء هاضمه یا معده درد
یک یا دو گرم پودر خردل و شکر باید همراه با نصف فنجان آب مصرف شود.
۹. خواص دانه خردل برای اسیدی شدن بدن:
دو گرم خردل را با شکر و همچنین با ۷۵۰ میلی گرم یک گرم لیموترش با نصف فنجان آب مصرف کنید، احتمالاً اسیدی شدن آن کنترل می شود.
خواص دانه خردل برای زنان در طب سنتی
۱۰. خواص دانه خردل برای سیکل قاعدگی:
در صورت اختلال در سیکل قاعدگی، خونریزی خفیف یا حتی خونریزی دردناک، پودر خردل را در آب ولرم اضافه کنید، باید بیمار را تا سطح کمر در این آب بنشینید.
۱۱. خواص دانه خردل برای سرطان رحم:
هنگامی که آب خردل ولرم برای شستن واژن استفاده می شود، سرطان رحم اغلب قابل درمان است. این روش را دو یا سه بار در یک هفته ادامه دهید. (۲۵ گرم دانه خردل را در یک فنجان آب سرد خیس کنید، خوب له کنید و سپس در ۷۵۰ گرم آب ولرم مخلوط کنید تا این آب درمانی تهیه شود).
۱۲. خواص دانه خردل برای درد در رحم:
در صورت درد یا حتی درد شدید داخل رحم، ضماد خردل را چند بار در روز روی کمر یا زیر آن نگه دارید تا تسکین یابد.
۱۳. خواص دانه خردل برای بلغم
اگر خلط غلیظ به دلیل سرفه بیرون میآید و یا شاید بدون دردسر بیرون نمیآید، ۵۰۰ میلیگرم خردل، ۲۵۰ گرم نمک سیاه و همچنین آب نبات شکر اضافه کنید. آن را دو بار در روز مصرف کنید؛ بلغم بدون زحمت ریخته می شود.
۱۴. خواص دانه خردل برای درد سیاتیک
در صورت درد غیر قابل تحمل سیاتیک، از خمیر خردل در محل ناراحت کننده برای تسکین استفاده کنید.
۱۵. خواص دانه خردل برای درد مفاصل
در صورت درد مفاصل ناشی از تورم مفاصل، دردهای ناشی از ورم مفاصل، سیفلیس یا دلایل دیگر خمیر خردل همراه با کافور را تهیه و روی نواحی ماساژ دهید.
۱۶. خواص دانه خردل برای ورم دست یا پا
اگر دستها یا حتی پاها ورم کرد، برگهای کرچک و خردل را بردارید، آنها را کاملاً مخلوط کنید و در پارچهای بگذارید و آن را به دور ناحیه متورم ببندید. خردل و نمک را آسیاب کرده و از آن در اطراف ورم استفاده کنید.
۱۷. خواص دانه خردل برای تب همراه با بلغم
اگر زبان دارای لکه های سفید است، کاهش اشتها و تشنگی همراه با تب خفیف مشاهده شود، ۵۰۰ گرم آرد خردل را همراه با عسل میل کنید تا دمای بدن کاهش یابد.
۱۸. خواص دانه خردل برای تومور
خردل و فلفل سیاه را به مقدار مساوی آسیاب کرده و با کره شفاف مخلوط کنید. روی تومورها بمالید تا از ایجاد آن جلوگیری کنید. خردل در جلوگیری از پیشرفت تومور و همچنین سرطان بسیار کارآمد است.
۱۹. خواص دانه خردل برای مار گزیدگی
اگر فرد به دلیل مارگزیدگی بیهوش است، از خمیر خردل روی سینه و ران ها همراه با جاهای دیگر استفاده کنید. هنگامی که بیمار هوشیاری خود را به دست آورد، خمیر را حداکثر فقط یک ساعت روی نواحی بگذارید. اگر بیمار به دلیل تب و وبا بیهوش می شود، خمیر خردل را روی کشاله ران، سینه و ران ها بمالید.
۲۰. خواص دانه خردل برای برای مسمومیت
۱۰ گرم پودر خردل را در آب سرد آسیاب کنید، آن را در ۱ ½ لیوان آب مخلوط کنید و در اختیار بیمار قرار دهید، احتمالاً با استفراغ سم خارج می شود. روغن خردل برخلاف سایر داروها ضعف ایجاد نمی کند. خردل معمولاً در زمان استفراغ یا حتی برخی از عوارض سمی توصیه می شود.
۲۱. خواص دانه خردل برای جوش داخل بینی
۱۰ گرم پودر خردل، یک و نیم گرم کافور و کره شفاف شده را ترکیب کنید. خمیر درست کنید و روی جوش استفاده کنید چرک و خلط را همراه با عطسه از بین می برد. حالا white Katha و کافور را با کره شفاف مخلوط کنید و برای بهبودی سریع روی زخم استفاده کنید.
عوارض و مضرات مصرف خردل
۱. ماده سمی ایزوتیوسیانات
برای استفاده از برگ گیاه خردل برای مصارف دارویی و درمانی، بهتر است این برگ ها قبل از گل دادن گیاه چیده شود، در غیر این صورت، مقدار ماده سمی « ایزوتیوسیانات» در آن افزایش می یابد؛ بنابراین در استفاده از آن زیاده روی نکنید.
۲. سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا
مقدار ترکیبات « اگزالات » در برگ های خردل بسیار زیاد است. به همین علت مصرف آن برای کسانی که سابقه سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا دارند، توصیه نمی شود.
۳. منع مصرف خردل در گواتر
به بزرگ شدن غده تیروئید به هر علتی «گواتر» می گویند. خردل دارای مواد گواترزا است و باعث تشدید گواتر می شود، بنابراین کسانی که مستعد این بیماری هستند از مصرف آن خودداری نمایند.
۴. خردل برای کبد
مصرف خردل و مشتقات آن برای کسانی که از ناراحتی های کبد رنج می برند، به هیج وجه توصیه نمی شود.
۵. گروه های حساس به مصرف خردل
مصرف خردل برای زنان باردار و شیرده، کودکان زیر ۶ سال، بیماران دارای ناراحتیهای گوارشی و یا التهاب کلیوی توصیه نمی شود.
دانه های خردل را می توان از کجا تهیه کرد؟
شما می توانید دانه های خردل را از هر فروشگاه مواد غذایی یا سوپرمارکت محلی خود خریداری کنید.
چگونه از دانه های خردل برای لاغری استفاده کنیم؟
شما می توانید دانه های خردل را در غذا یا به عنوان یک سس سالاد کم کالری مصرف کنید.
دستور غذایی استفاده از دانه های خردل برای لاغری
مواد لازم:
- ۱ قاشق چایخوری دانه خردل
- ۱ قاشق چای خوری روغن زیتون
- ۱ قاشق چای خوری آب لیمو
نحوه آماده سازی:
- دانه های خردل را ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید.
- برای خرد کردن دانه ها از یک هاون استفاده کنید.
- روغن زیتون و آب لیمو را به دانه های خرد شده اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کنید و آن را به عنوان یک سس سالاد استفاده نمایید.
فواید
این سس سالاد کم کالری دارای عطر و طعم بی نظیری است و باعث افزودن زینک به سالاد شما می شود. این دانه ها سرشار از فیبر هستند و بنابراین گرسنگی شما را بر طرف خواهند کرد. چربی های سالم موجود در دانه ها مانع از بروز التهاب می شوند. این امر، به نوبه خود، مانع از افزایش وزن ناشی از التهاب می گردد.
چگونگی انتخاب دانه های خردل
همیشه سعی کنید دانه های خردلی را تهیه کنید که ارگانیک هستند. تاریخ تولید و انقضا را بررسی کنید.
نحوه ذخیرهسازی و نگهداری
همیشه دانه های خردل را در یک جای خنک نگهداری کنید، در یک ظرف با درب محکم نگه دارید و جایی بگذارید که نور زیادی نبیند. ظرف باید کاملاً خشک باشد و نباید هرگز مرطوب باشد. دانه های خردل را می توان حداقل ۶ ماه تا ۱ سال نگه داشت.
نحوه استفاده از دانه های خردل
خردل عمدتا به غذاهای غیر غنی شده برای افزایش طعم افزوده می شود، همچنین می توانید برای ترشیجات نیز استفاده کنید، یکی دیگر از راه های عالی برای استفاده از دانه های خردل در سس سالاد است.
از دانه های قهوه ای خردل برای تزیین استفاده می شود.
سخن آخر
دانه خردل بومی شمال آفریقا و بخش هایی از اروپا و آسیا است. دانه های خردل سیاه هنوز هم در خاورمیانه و آسیای صغیر جایی که منشا پیدا کرده اند بسیار محبوب هستند. دانه خردل دارای فواید بسیاری برای سلامتی می باشد. ما در این مطلب به خواص دانه خردل در طب اسلامی و سنتی برای سردرد، زنان، جوش، درد مفاصل و درمان بیماری ها پرداختیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.
هشدار
از مصرف بیش از حد دانه های خردل اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث سوزش سر دل و ناراحتی معده شود.
منبع: salamdonya
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰