تاریخ انتشار : دوشنبه 1 اسفند 1401 - 4:39
131 بازدید
کد خبر : 1968

خواص شگفت انگیز کنجد برای لاغری و سلامتی

خواص شگفت انگیز کنجد برای لاغری و سلامتی

خواص کنجد نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کنند، بلکه به برطرف کردن چربی دور شکم نیز کمک می‌کند. با رژیم نیوز همراه باشید تا باخواص بی نظیر کنجد

مصرف کنجد برای لاغری تاثیرگذار است؟

یکی از سوالات مکرری که از سوی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، پرسیده می شود در خصوص تاثیرگذاری این دانه پر خاصیت برای لاغری است.

در ادامه دلایلی را برای شما آورده ایم که ارزش این ماده غذایی را اثبات می کند:

  • کنجد سرشار از چربی های سالم و فاقد چربی ترانس است که به جلوگیری از افزایش وزن کمک می کند.
  • هیچ کربوهیدراتی ندارد.
  • کنجد سرشار از لیگنان هایی مانند سزامول است که به چربی سوزی کمک می کند.
  • دانه های کنجد سرشار از فیبر است.
  • سدیم منجر به احتباس آب در بدن می شود، دانه های کنجد سدیم کمی دارند که به کاهش وزن ناشی از تجمع آب در بدن کمک می کند.
  • دانه کنجد منبع خوبی از پروتئین است که به افزایش متابولیسم و در نهایت به آب کردن چربی به خصوص در ناحیه شکم کمک می کند.

چگونه از کنجد برای لاغری مصرف کنیم؟

مصرف دانه یا روغن کنجد می تواند اثرات مفیدی بر لاغری و کاهش وزن داشته باشد. دانه های کنجد سرشار از آمینو اسیدهای قوی مانند تریپتوفان و پلی فنول ها است.

این ترکیب به شما در حفظ وزن پس از کاهش وزن کمک می کند. همچنین پس از مصرف آن چربی های سرسخت در ناحیه شکم نیز آب خواهد شد.

این ماده مغذی را می توانید هم برای پخت و پز یا همراه با سالاد مصرف کنید و از اثرات سودمند آن بهره مند شوید.

اگر می خواهید در کمترین زمان و به روشی ایمنی شکمی تخت و صاف داشته باشید، انجام عمل ابدومینوپلاستی در کرج توسط فوق تخصص جراحی لاغری یکی از گزینه های پیشنهادی ما به شماست.

نحوه مصرف کنجد برای لاغری
نحوه مصرف کنجد برای لاغری

۱. کنجد برای لاغری را در سس سالا اضافه کرده یا همراه با سالاد میل کنید

اگر رژیم سالم خوری را برای کاهش وزن شروع کرده اید، می توانید روغن کنجد را به سس سالاد اضافه کنید یا روی سالا بریزید.

۲. با نان گندم و بدون گلوتن بخورید

ایتالیایی ها نان سیر را با روغن زیتون مصرف می کنند، می توانید به جای روغن زیتون با روغن کنجد میل کنید.

همچنین هنگامی که در خانه نان می پزید، می توانید به جای استفاده از دیگر روغن ها یا کره، روغن کنجد را برای لاغری اضافه کنید.

۳.  همراه با پخت سبزیجات از کنجد یا روغن کنجد استفاده کنید

یکی از ساده ترین اقداماتی که می توانید انجام دهید، پخت و پز روزانه با روغن کنجد است، از دیگر روغن ها استفاده نکنید. همچنین می توانید کنجد را همراه به هر سبزیجاتی که میل می کنید، اضافه کنید.

۴. کنجد را برای لاغری به دیپ اضافه کنید

هر دیپی که در خانه تهیه می کنید، کمی دانه کنجد یا روغن کنجد را به آن اضافه کنید تا باعث افزایش ارزش غذایی آن شود و یک میان وعده سالم میل کنید. از کنجد برای لاغری می توانید به وعده های غذایی متفاوت اضافه کنید.

۵. برای مزه دار کردن هر مواد غذایی روغن کنجد استفاده کنید

روغن کنجد علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارد، طعم بسیار عالی نیز به غذا می دهد. یک قاشق غذا خوری به هر ترکیبی که قبلا برای مزه دار کردن گوشت، مرغ، ماهی و… اضافه می کردید نیز اضافه کنید.

گاهی اوقات برخی از افراد به دلیل افزایش وزن زیادی که دارند، تنها با رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی موفق به کاهش وزن چندانی نمی شوند.

مصرف کنجد با سالاد
مصرف کنجد با سالاد

منو رژیم غذایی برای مصرف کنجد برای لاغری

لیست پیشنهادی برای شما تهیه کرده ایم که می توانید روغن کنجد یا کنجد را به آن اضافه کنید:

  • صبحانه: کره، سالاد سبزیجات و ماست
  • میان وعده: کمی مرغ آب پز و خیار
  • ناهار: ماهی بخارپز، سالاد و سوپ سبزیجات
  • میان وعده بعد از ظهر: کمی پنیر چرب
  • شام: میگو آب پز با سبزیجات تازه و کفیر

مدنظر قرار دادن کالری

هر پوند کاهش وزن مستلزم این است که شما ۳۵۰۰ کالری را از طریق مصرف کالری کمتر و یا تمرین بیشتر، بسوزانید. یک قاشق غذاخوری دانه کنجد حاوی ۵۲ کالری بوده و هر اونس از این دانه های کوچک دارای ۱۵۸ کالری می باشد. اگر شما می خواهید وزنتان را کم کنید، شما نمی توانید دانه های کنجد را به رژیم غذاییتان اضافه کنید بلکه مجبور هستید که آنها را در جایی دیگر مصرف کنید در جایی که  مواد غذایی با کالری سالم کمتری وجود دارد.

استفاده از رژیم غذایی

شما می توانید کره بادام زمینی را به جای کره کنجد تجویز کنید، مقداری خمیر دانه کنجد که تاهینی نامیده می شود را به سس و یا اینکه دانه های کنجد را در سالاد، اضافه کنید. دانه های کنحد بخوبی با مرغ و یا ماهی سالمون جفت می شوند و مواد افزودنی خوشمزه ای را برای گرانول خانگی بوجود می آورد. شما همچنین می توانید از آنها برای افزایش تردی در بالای محصولات پخته شده، استفاده کنید.

دانه های کنجد و امگا ۳

دانه های کوچک قهوه ای، سیاه و یا سفید گیاه کنجد، تردی و مزه را به کراکرها، نان، غلات و حتی شیرینی جات ( آب نبات) اضافه می کند. اگر چه آنها مزه خوبی ندارند، اما آنها برای شما خوب هستند. برشته کردن دانه های کنجد، طعم و عطر آنها را افزایش می دهد. اسیاب کردن دانه ها به بدنتان کمک می کند تا مواد مغذی بیشتری را جذب نماید. بدلیل محتوای بالای روغن،‌ دانه های کنجد زرد رنگ می باشند. آنها را در مکان خنک و تاریک و یا جهت حفظ طعم و کیفیت آنها در فریز نگهداری کنید.

دانه کنجد خاصیت های زیادی دارد، این را همه ما می دانیم و حتی خبر داریم از این دانه های روغنی از دیرباز و دوران باستان برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کردند اما خواص آن دقیقا چیست و مصرفش باعث چه اتفاقاتی می شود؟

کنجد سیاه خاصیت بیشتری دارد یا کنجد سفید

کنجد سیاه بهتر است یا سفید

کنجد غنی از پروتئین بوده و به رنگ‌های سفید، قهوه‌ای و سیاه وجود دارد. این گیاه منبع خوبی از منگنز و مس است، از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می‌رود.

دانه های کنجد سفید بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند و این در حالی است که دانه های کنجد سیاه دارای مواد مغذی بیش تری هستند.

دکتر موسی صالحی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به برخی از عادات غلط در مصرف کنجد و سفید کردن آن اشاره کرد و گفت : با تعریف غلط و زیانبار که مردم از رنگ سفید و سیاه دارند، کنجد را اگر سفید نکنند برای استفاده در دسترس خانواده قرار نمی دهند. آنها که چشیده اند می دانند که کنجد طبیعی و سیاه علاوه بر آنکه ۵۴ ماده مغذی دارد، خوشمزه تر هم هست. کنجد سفید، بسیاری از مواد مغذی را ندارد.متاسفانه بر سفره بسیاری از افراد اگر کنجد باشد، کنجد سفید است که از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف تر از کنجد سیاه است.

صالحی اضافه کرد : بسیاری از افراد در یک فرهنگ غلط غذایی گندم ، برنج و کنجد را باید سفید کنند ولی سفیدی در همین حد هم همیشه آنها را راضی نمی کند، این افراد در یک غلط اشتباه دیگر آن را سرخ می کنند ، باقی مانده ویتامین کنجد در سرخ کردن از بین می رود تا غذا به ذایقه ایرانی مناسب در آید.

کنجد بو داده خوب است؟

این متخصص تغذیه در ادامه افزود: در این عادت نادرست کنجد سفید باید سرخ شود، بوداده شود، حرارت ببیند و سرخ شود، گندم باید در دمای ۴۰۰ درجه تنور نان سنگک به صورت نان سنگک قهوه ای و سرخ در آید، و برنج سفید باید آب کشیده شود تا آخرین ذرات ویتامین ها و املاح آن از بین برود و بعد وارد سفره شود ، این کنجد بو داده باز هم مقدار زیادی از ویتامین ها را از دست می دهد.

بدانید: فواید خوردن روغن زیتون صبح ناشتا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به فرایندهای نادرست برای از بین بردن مواد غذایی کنجد اشاره کرد و گفت : کنجد با سفید شدن و بو دادن و سرخ شدن هنوز هم مقداری مواد مغذی، بخصوص املاح و اسید های آمینه دارد، متاسفانه افراد باز هم روند غلط را ادامه می دهند و بکلی کنجد را از مواد مغذی تهی می کنند و آن را به روغن کشی می سپارند، کنجد در آنجا چرخ می شود، ارده تیره رنگی از آن حاصل می شود.

وی گفت : این روغن تیره است، همه مواد مغذی باقی مانده در ارده را معمولا صاف می کنیم و روغن شفاف حاصل همه تلاش های کاشت، داشت، برداشت، حمل و نقل و پوست کندن و روغن کشی و صرف انرژی، وقت و هزینه فراوان را به هدر می دهیم تا تنها یک روغن شفاف حاوی سه ماده مغذی یعنی اسیدهای چرب غیر اشباع باقی بماند. و حاصل کارگاه خلقت و تمام زحمات ما به عنوان تفاله دور ریخته شده یا خوراک دام می گردد.

کنجد برای لاغری بسیار مفید است

خاصیت کنجد برای لاغری

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه‌های کنجد به کاهش اشتها کمک می‌کند و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می‌شود. علاوه بر این نتایج مطالعات زیادی نشان می‌دهد که وجود بعضی ترکیبات موجود در دانه‌های کنجد به افزایش چربی سوزی بدن کمک می‌کند و باعث کاهش چربی شکم می‌شود.

یکی از خواص کنجد، چربی سوزی آن است. چربی‌ها با ارسال پیام‌هایی به مغز، در ترشح هورمون‌هایی که به ما احساس سیری می‌دهند، نقش دارند. اساسا، چربی‌های سالم با کاهش گرلین یا همان هورمون گرسنگی، چربی سوزی را بیشتر می‌کنند. ترکیبات فیتوشیمیایی خاصی که در دانه‌های کنجد وجود دارند و بخشی از خانواده‌ی لیگنان‌ها هستند، برای افزایش سوخت‌وساز بدن و افزایش چربی سوزی سودمندند.

دانه‌های کنجد می‌توانند به‌عنوان یک خوراکی چربی سوز بسیار عالی عمل کنند چون لیگنان‌ها مکانیسم‌های مهم کبد را تقویت می‌کنند. این لیگنان‌ها می‌توانند با افزایش فعالیت آنزیم‌های گوناگون کبد که مسئول تجزیه‌ی اسیدهای چرب هستند، چربی سوزی را افزایش بدهند.

به همین دلیل است که امروزه مکمل های غذایی متعددی برای چربی سوزی یا بدنسازی در بازار وجود دارند که حاوی عناصر فعال مشتق‌شده از دانه‌های کنجد هستند.

دانه کنجد کسترول را کنترل می کند

فیتواسترول های موجود در دانه‌های کنجد، به کاهش کلسترول کمک می کند. فیتواسترول ها همان استرول های گیاهی هستند که جذب کلسترول در روده ها را کاهش می دهند. کنجد در میان ۲۷ نوع دانه و آجیل، دارای بالاترین میزان فیتواسترول ها است.

دانه کنجد به سلامت پوست و مو کم می کند

کنجد برای پوست چه خاصیتی دارد

از ویژگی های برتر دانه کنجد می توان به این مورد اشاره کرد که از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می کند. بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند.

هم چنین محتوای بالای روی در کنجد در تولید کلاژن نیز کمک شایانی می کند. کلاژن نیز موجب  ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود. با مصرف منظم روغن کنجد از سرطان پوست پیش گیری کنید.

دانه های کنجد از آنجای که غنی از خواص ضد التهابی است برای بهبود قرمزی و سایر مسائل پوستی حیاتی و ضروری است. همچنین به از بین بردن پاتوژن ها و عوامل دیگر که باعث عفونت های پوستی می شوند، کمک می کند.

دانه های کنجد دارای آنتی اکسیدان ها و SPF طبیعی هستند که از اشعه UN خورشید و رادیکال های آزاد محافظت میکنند. فقط یک قاشق غذا خوری روغن زیتون و ۲ قاشق غذا خوری از دانه های کنجد پودر شده را با یکدیگر ترکیب کنید و روی پوست خود اعمال کنید. این کار را یک یا دو بار در هفته تکرار نمایید.

فایده کنجد برای مو

روغن دانه کنجد پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست سر و مو است. غنی از اسیدهای چرب امگا است و به تغذیه ریشه های مو کمک میکند. همچنین پوست سر را مرطوب نگه میدارد، گردش خون را افزایش میدهد، در نتیجه رشد فولیکول های مو را بهبود می بخشد.

فواید دیگر دانه کنجد

کاهش استرس اکسیداتیو

استرس اکسیداتیو در اثر فعالیت رادیکال های آزاد در بدن ایجاد می شود و می تواند خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات مانند دیابت، سرطان و حتی نارسایی قلبی را افزایش دهد.

کنترل دیابت

با اضافه کردن دانه های کنجد به رژیم غذایی روزانه خود می توانید به بهبود کنترل قند خون تان کمک نمایید.

درمان آرتروز

مزیت دانه‌های کنجد برای افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو شناخته شده است. اضافه کردن روزانه یک و نیم اونس از این دانه ها در کنار مصرف استامینوفن و گلوکزآمین، و ادامه این روند برای بیش از دو ماه، به بهبود دردهای ناشی از آرتروز کمک می کند.

سلامت قلب

از آنجا که دانه‌های کنجد منجر به کاهش سطح کلسترول می شوند، جای تعجب نیست که برای افزایش سلامت قلب نیز مزایای زیادی دارند. این دانه ها سطوح کلسترول کبد را نیز کاش می دهند و با پایین آوردن فشار خون، منجر به افزایش سلامت قلب می شوند.

کاهش اضطراب

 دانه‌های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت کاهندگی استرسرا دارند. کنجد همچنین حاوی تیامین و تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین به کاهش درد، بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق کمک می کند.

سلامتی استخوان ها

طبق مطالعات انجام یافته یک مشت دانه کنجد بیش تر از یک لیوان شیر، دارای کلسیم است. هم چنین وجود روی در این دانه ها چگالی مواد معدنی استخوان ها را افزایش می  دهد.

چگونه می‌توان کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کرد؟

در طبخ غذاها، روی سالاد، برای سرخ کردن غذا، سبزیجات و … می‌توان از روغن کنجد استفاده کرد و همچنین از خود دانه کنجد نیز می‌توان در غذا، سالاد، کیک و شیرینی ، معجون کنجدی و ….استفاده کرد. داشتن یک فعالیت بدنی منظم و یک رژیم غذایی متعادل بدون هیچ شکی، می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند.

منبع: تبیان- ایمنا- باشگاه خبرنگاران

عضو کانال ایتا شوید

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

advanced-floating-content-close-btn
عضو کانال ایتا شوید