کالری زولبیا بامیه چقدر است؟ زولبیا و بامیه بدون شک پای ثابت هر سفره افطار ایرانی و احتمالا غیرایرانی است! این شیرینی متفاوت و خاطره انگیز به معنای واقعی کلمه رنگ و بوی دیگری به سفره افطار می دهد. اما اگر قصد کالری شماری در رمضان را دارید و از طرف دیگر نمیتوانید از کنار زولبیا و بامیه بی اعتنا رد شوید چطور؟ پس اجازه بدهید یک نگاه جزئی تر به کالری زولبیا و بامیه بیندازیم!
کالری زولبیا و بامیه و ارزش غذایی آن
خوب است بدانید که هر یک عدد زولبیا و بامیه اندازه متوسط این میزان از کالری را برای بدن شما تأمین میکند. بااینکه کالری زولبیا و بامیه به تصور عموم ممکن است یکسان باشد ولی تفاوت هایی در آن وجود دارد:
◄ کالری زولبیا: یک عدد متوسط
- انرژی: ۷۰ کیلوکالری
- کربوهیدرات: ۷/۶ گرم
- پروتئین: ۳/۰ گرم
- چربی: ۹/۴ گرم
◄ کالری بامیه: یک عدد متوسط
- انرژی: ۳۰ کیلوکالری
- کربوهیدرات: ۳/۲ گرم
- پروتئین: ۱/۰ گرم
- چربی: ۳/۲ گرم
ارزش غذایی زولبیا و بامیه در صد گرم
♦♦ آب: ۴۹/۵ گرم
♦♦ فیبر: ۴۲/۰ گرم
♦♦ قند: ۹۳/۱۷ گرم
♦♦ کلسترول: ۰۰/۰ میلی گرم
♦♦ ویتامین A: 08/0 میکروگرم
♦♦ ویتامین D: 00/0 میکروگرم
♦♦ ویتامین E: 90/2 میلی گرم
♦♦ ویتامین K: 26/8 میکروگرم
♦♦ ویتامین C: 18/1 میلی گرم
♦♦ ویتامین B1 (تیامین): ۰۱/۰ میلی گرم
♦♦ ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ۰۱/۰ میلی گرم
♦♦ ویتامین B3 (نیاسین): ۱۵/۰ میلی گرم
♦♦ ویتامین B4 (کولین): ۴۷/۱ میلی گرم
♦♦ ویتامین B5 ( پانتوتنیک اسید): ۰۶/۰ میلی گرم
♦♦ ویتامین B6: 01/0 میلی گرم
♦♦ ویتامین B9 (فولات): ۲۶/۳ میکروگرم
♦♦ ویتامین B12: 00/0 میلی گرم
♦♦ کلسیم: ۸۷/۲۵ میلی گرم
♦♦ آهن: ۲۱/۰ میلی گرم
♦♦ منیزیم: ۸۶/۲ میلی گرم
♦♦ فسفر: ۱۲/۴۳ میلی گرم
♦♦ پتاسیم: ۱۲/۱۸ میلی گرم
♦♦ سدیم: ۷۴/۲۴ میلی گرم
♦♦ روی: ۰۹/۰ میلی گرم
♦♦ مس: ۰۸/۰ میلی گرم
♦♦ منگنز: ۰۸/۰ میلی گرم
♦♦ سلنیم: ۸۷/۳ میکروگرم
آیا میدانید چه مدت طول میکشد تا بدن مقدار کالری زولبیا بامیه را بسوزاند؟
افرادی که در ماه رمضان زولبیا و بامیه جز جدایی ناپذیر سفره افطار آنها است، بعد از ماه رمضان متوجه اضافه وزن خود میشوند.
کالری زولبیا بامیه
زولبیا و بامیه کالری بالایی دارد، اما به دلیل حرارت بالایی که میبیند ارزش غذایی چندانی ندارد. خوردن زولبیا و بامیه باعث میشود قند بدن بالا برود و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک است. به علاوه این ماده غذایی، چربی بالایی دارد و حدود ۲ الی ۳ ساعت زمان نیاز است تا قند آن جذب شود.
هر دانه بامیه به طور متوسط حدود ۸۰ کالری دارد که برای سوزاندن آن میتوان فعالیتهای زیر را انجام داد:
- پیاده روی ۲۶ دقیقه
- دویدن آهسته ۱۰ دقیقه
- شنا ۷ دقیقه
- دوچرخه سواری ۱۷ دقیقه
همچنین ۱۰۰ گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد که این کالری معادل یا کالری مورد نیاز برای انجام فعالیتهای زیر است:
- پیاده روی ۱۲۶ دقیقه
- شنا ۳۸ دقیقه
- دوچرخه سواری ۶۹ دقیقه
- دویدن آهسته ۵۲ دقیقه
مضرات مصرف زولبیا و بامیه
مصرف زیاد زولبیا و بامیه به خصوص زولبیا بامیههایی که از بازاری خریداری میشوند، برای سلامتی مضر است. برخی از این مضرات عبارتند از:
- بیماریهای قلبی: متاسفانه بسیاری از قنادیها برای تهیه زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده میکنند، این نوع روغنها دارای مقدار زیادی اسید چرب اشباع هستد و این نوع چربیها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند.
- افزایش احتمال ابتلا به سرطان: روغنی که برای سرخ کردن زولبیا و بامیه استفاده میشود باید بعد از هر بار سرخ کردن تعویض شود و از روغن جدید برای سرخ کردن استفاده شود، اما برخی از قنادیها اینکار را انجام نمیدهند، همین امر باعث سرطان زا بودن زولبیا و بامیه میشود.
- عدم تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن: زولبیا و بامیه به دلیل قند و چربی بالایی که دارد باعث سیری زودرس و کاهش اشتها میشود، افرادیکه روزه خود را با این ماده غذایی افطار میکنند تمایلی به خوردن وعده اصلی غذا ندارند و این امر باعث میشود مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین نشود.
- رفلاکس معده: مصرف قند زیاد باعث تشدید رفلاکس معده (بازگشت اسید معده به مری) میشود.
آیا کالری بامیه و زولبیا تأثیر مثبت بر بدن میگذارد؟
اجازه بدهید بدون تعارف این موضوع را بازتر کنیم؛ کالری زولبیا و بامیه فایده چندانی برای بدن ندارد. درواقع ممکن است در کوتاه مدت یک منبع انرژی نسبتا خوب باشد ولی ارزش غذایی قابل توجهی در این شیرینی سنتی ایرانی نمیتوانید پیدا کنید. بنابراین روی این شیرینی پرطرفدار در رژیم ماه رمضان خود حساب ویژه باز نکنید!
این باور غلط عموم که معتقداند خوردن شیرینی برای تأمین انرژی بدن کافی است و نباید به اصول دیگری توجه کرد باعث شده است، زولبیا و بامیه از جمله شیرینی های ثابت در سفره افطار ایرانی ها باشد.
درحالیکه وقتی قرار است نگاه علمی به موضوع داشته باشیم، نوع کربوهیدرات دریافتی از بعضی مواد غذایی میتواند برعکس به ضرر سلامت بدن باشد.
کربوهیدرات زولبیا و بامیه از چه نوعی است؟
بیشترین سهم کالری زولبیا و بامیه از آن کربوهیدرات است. این کربوهیدرات از نوع کربوهیدرات های ساده و به شکل قند است. زنجیره مولکول های قند کربوهیدرات های ساده کوتاه تر از زنجیره مولکول های قند کربوهیدرات های پیچیده است. بنابراین وقتی مثلا یک عدد بامیه یا زولبیا میخورید، اشتهای شما برای خوردن چندعدد دیگر، بیشتر می شود چون زودتر در معده هضم و سریع تر جذب خون می شود.
کربوهیدرات های ساده از نوع کربوهیدرات موجود در زولبیا و بامیه سیرکنندگی سریع و طولانی ندارند. درواقع شما با خوردن این شیرینی نه تنها باعث افزایش سطح قند خونتان در کوتاه ترین زمان ممکن می شوید بلکه خیلی زود دلتان میخواهد باز هم به سراغ دیس زولبیا و بامیه عزیز بروید!
کربوهیدرات ساده موجود در شیرینی های دارای قند آزاد ( شکر سفید یا قند مصنوعی) از نوع کربوهیدرات ساده غیرمفید است. ارزش غذایی پایینی دارند و باعث چاقی، بروز بیماری های قلبی و عروقی و افزایش احتمال ابتلا به دیابت میشوند.
چگونه کالری زولبیا و بامیه را تنظیم کنم؟
درهرصورتی که برای کناره گیری از خوردن زولبیا و بامیه افطار تلاش کنید، نخوردن این شیرینی محبوب از خوردن آن سخت است. راه حل چیست؟!
شما به راحتی میتوانید از دستور تهیه زولبیا و بامیه خانگی برای وعده افطار خود استفاده کنید. زولبیا و بامیه صنعتی علاوه بر مصرف قند زیاد، در روغنی سرخ می شود که بارها برای آشپزی و سرخ کردن شیرینی های دیگر استفاده می شود.
شیرینی حذف شده از زولبیا و بامیه را با شکر رژیمی یا شهدهای گیاهی جبران کنید. درواقع شما یک شیرینی رژیمی با میزان کالری کمتر خواهید داشت.
چند توصیه برای به حداقل رساندن مضرات زولبیا و بامیا
- از قنادیهای معتبر که تحت نظارت وزرات بهداشت فعالیت میکنند خرید کنید.
- از خرید زولبیا بامیه سوخته یا خمیر گونه اجتناب کنید.
- از خرید زولبیا و بامیه که در قنادی به صورت رو باز نگه داری میشوند و در معرض آلایندهها قرار دارد، اجتناب کنید.
- قند و چربی بالای زولبیا و بامیه باعث تشنگی میشود بنابراین از مصرف آن در وعده سحر اجتناب کنید.
- زولبیا و بامیه باید در محلهای خشک و خنک مانند یخچال نگه داری شود.
- افراد دیابتی باید از مصرف این شیرینی اجتناب کنند.
- کشمش، خرما و توت دارای قند طبیعی هستند و بهتر است افراد روزه دار قند مورد نیاز بدنشان را از طریق این مواد غذایی تامین کنند.
- از نگه داری زولبیا و بامیه برای مدت طولانی در منزل خودداری کنید.
- زولبیا و بامیه را در معرض نور خورشید و پشت شیشه قرار ندهید.
کلام پایانی
سفره افطار بسیاری از ایرانیان داخل و خارج از کشور با زولبیا و بامیه تزئین می شود. بعید است که حتی با وجود دنبال کردن یک رژیم غذایی استاندارد، برای خوردن این شیرینی وسوسه نشوید.
دراین مقاله سعی کردیم اطلاعات بیشتری درمورد کالری زولبیا و بامیه و همچنین ارزش غذایی آن در اختیار شما قرار دهیم. با خواندن این جزئیات میتوانید خوردن زولبیا و بامیه افطار را بهتر مدیریت کنید.
همچنین فراموش نکنید اگر قصد لاغری در ماه رمضان را دارید، لازم است به میزان و نوع کالری دریافتی خود از مواد غذایی متنوع بیشتر دقت کنید.
منبع: مینت
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰