درمان مشکلات گوارشی با این گیاه معطر پرخاصیت
این گیاه سبز گیاهی متعلق به جنوب شرق آسیا و دارای خواص ویژه ای بخصوص برای درمان مشکلات گوارشی در طب سنتی است. این مبلغ دارای رایحه ای بسیار خوش بو و معطر است که در محبوبیت آن نقش بسزایی دارد.
گیاه هل در مناطق گرم و مرطوب بخصوص هندوستان میروید و به کشور ما وارد شده و به مصرف میرسد. و برای درمان مشکلات گوارشی مناسب است.
زمان برداشت قسمت مورد استفاده: میوه در پاییز جمعآوری و بوسیله نور خورشید خشک میشود.
قسمت مورد استفاده: دانه.
کاربرد درمانی: بادشکن، سوء هاضمه، در طب سنتی برای درمان علایم گوارشی، تهوع و استفراغ و اسهال، بیماری کم اشتهایی و سندرم رمهلد.
آثار فارماکولوژیک مشاهده شده: اسانس گیاه از طریق مهار گیرندههای موسکارینی، ضدگرفتگی عضلانی میباشد (۴). روغن فرار آن (منوترپن) خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارد. در مطالعات حیوانی نیز سبب افزایش ترشح صفرا و کاهش ترشح شیره معده گردیده است.
احتیاط مصرف: در مصرف بجا و مناسب آن خطر و عارضه جانبی یافت نشده است. در بیماران مبتلا به فشار خون، زخم معده؛ التهاب پروستات و تپش قلب با احتیاط مصرف شود.
منع مصرف: با توجه به خاصیت افزاینده حرکات دستگاه گوارش میتواند سبب بروز کولیکهای صفراوی گردد.
ترکیبات شیمیایی: اسانس (بورنئول، کامفر، پینن، کاروون)، روغن ثابت، نشاسته.
نحوه و میزان مصرف هل برای درمان مشکلات گوارشی:
۱) ۳۰-۱۵ عدد دانه به صورت پودر شده خوراکی میل شود.
۲) ۳۰-۵ قطره عصاره مایع خوراکی میل شود.
مصرف غذایی: به عنوان طعم دهنده به صورت وسیع در شیرینیجات و قهوه بکار میرود. از ترکیبات استاندارد ادویه کاری میباشد.
برچسب ها :بیماری کم اشتهایی ، درمان علایم گوارشی ، سندرم رمهلد ، هل برای درمان مشکلات گوارشی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰