تاریخ انتشار : یکشنبه 2 مهر 1402 - 7:07
123 بازدید
کد خبر : 3654

طرز تهیه شور مخلوط فوری و خانگی با آب گوجه

طرز تهیه شور مخلوط فوری و خانگی با آب گوجه

. برای طرز تهیه شور مخلوط فوری به سیر، فلفل سبز تند، مقدار کمی سرکه، نمک و سبزیجات براساس سلیقه و ذائقه خود نیاز دارید.

شوری یکی از راه‌های نگهداری سبزیجات برای فصل زمستان است. در عین حال درست مثل یک چاشنی در کنار غذا میل می‌شود. برای طرز تهیه شور مخلوط فوری به سیر، فلفل سبز تند، مقدار کمی سرکه، نمک و سبزیجات براساس سلیقه و ذائقه خود نیاز دارید. برای مثال شما می‌توانید از سبزیجاتی مثل لبو، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی، کرفس، لوبیا سبز و … استفاده کنید. در ادامه با رژیم نیوز همراه باشید تا شما را با طرز تهیه یک روش طرز تهیه شوری گل کلم با آب گوجه آشنا کنیم.

طرز تهیه شور مخلوط فوری

برای درست کردن این شوری به مواد زیر نیاز دارید:

  • گل کلم: یک عدد متوسط (۳ کیلویی)
  • کلم پیچ: یک عدد یک کیلویی
  • فلفل دلمه‌ای: ۲ عدد
  • گوجه: ۵ کیلو یا رب یک کیلو
  • سیر: ۲۰ حبه
  • فلفل سبز تند: ۱۰ عدد
  • نمک: ۵ قاشق غذاخوری
  • هویج: نیم کیلو
  • خیار: نیم کیلو
  • لوبیا سبز: نیم کیلو
  • سرکه: یک لیوان
  • ادویه ترشی: یک قاشق غذاخوری
  • آب جوشیده سرد شده: به مقدار کافی

برای درست کردن شور گل کلم فوری با گوجه فرنگی به صورت زیر عمل کنید:

طرز تهیه شوری گل کلم با آب گوجه

مرحله اول: آماده کردن سبزیجات

در ابتدا گل کلم و کلم پیچ را خرد کرده و بعد بشویید. سپس داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن کامل خشک شود. فلفل دلمه‌ای، هویج، لوبیا سبز، خیار و سیر را هم به اندازه دلخواه خود خرد کرده و تمیز بشویید. سپس داخل آبکش بریزید و صبر کنید تا خشک شود.

مرحله دوم: درست کردن پوره گوجه فرنگی

برای طرز تهیه شوری گلم کلم با آب گوجه باید از گوجه فرنگی پوره تهیه کنید. برای این کار گوجه‌ها را تمیز بشویید. سپس روی آن مقدار زیادی آب جوش بریزید و درب ظرف را ببندید. برای مدت نیم ساعت بمانید و بعد به راحتی پوست گوجه را جدا کنید. حالا گوجه‌ها را داخل دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت بریزید تا له شود.

آب جوشیده مخصوص شوری مخلوط فوری را خنک کنید. بعد نمک و سرکه را به آن اضافه کرده و روی گوجه بریزید. این مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. سپس شعله را خاموش کنید و منتظر بمانید تا پوره گوجه فرنگی خنک شود. در آخر هم ادویه ترشی را به آن اضافه کنید.

اگر از رب گوجه استفاده می‌کنید، آن را با آب جوشیده خنک شده، نمک و سرکه ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا برای مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. وقتی خنک شد، ادویه ترشی را هم به مواد اضافه کنید.

مرحله سوم: ترکیب سبزیجات برای طرز تهیه شور خانگی

در این مرحله باید سبزیجات از جمله گل کلم، کلم پیچ، فلفل دلمه‌ای، فلفل تند سبز، هویج، خیار و سیر را در یک قابلمه بزرگ با هم ترکیب کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را روی آن بریزید. مواد را خوب زیر و رو کنید. سپس یک ظرف مخصوص ترشی را تمیز بشویید تا خشک شود. مواد را داخل ظرف بریزید و درب آن را محکم ببندید.

برای مدت دو هفته آن را در جای سرد و تاریک قرار دهید تا ترشی کامل رسیده شود.

نسبت آب و نمک در شور

طرز تهیه شور

نکات طرز تهیه شور گل کلم فوری

برای درست کردن شوری سبزیجات با گل کلم به چند نکته دقت داشته باشید:

  • همانطور که گفتیم نوع سبزیجات به ذائقه شما بستگی دارد. البته گل کلم همیشه پایه ثابت انواع ترشی و شوری است که نباید آن را حذف کنید.
  • می‌توانید به جای فلفل دلمه‌ای از کرفس خرد شده هم استفاده کنید.
  • آبی که با رب گوجه یا پوره گوجه فرنگی ترکیب می‌کنید باید حتما جوشیده و سپس سرد شده باشد. در غیر این صورت شوری شما خیلی زود کپک می‌زند.
  • برای درست کردن این شوری مخلوط می‌توانید از پیازهای ریز و کوچک هم استفاده کنید.

نسبت آب و نمک در شور

مقدار نمک برای هر لیتر آب، حدود یک فنجان است. مقدار نمک و سرکه برای شور گل کلم برعکس ترشی است. یعنی در ترشی شما از دو قاشق نمک و مقدار زیادی سرکه استفاده می‌کنید. اما در شوری فقط یک فنجان یا نهایتا یک لیوان سرکه کافیست و در عوض باید مقدار زیادی نمک اضافه کنید.

اگر بعد از مدتی طعم شوری مخلوط فوری را چشیدید و احساس کردید میزان نمک آن کم است، به آن مقدار کمی نمک بزنید و مخلوط کنید.

منبع: کرفس

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

عضو کانال ایتا شوید