تاریخ انتشار : جمعه 7 مهر 1402 - 7:07
128 بازدید
کد خبر : 3675

طرز تهیه آش لبو خوشمزه با حبوبات

طرز تهیه آش لبو خوشمزه با حبوبات

آش لبو یکی از غذاهای مفید برای فصل سرد زمستان است. اگر دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شده‌اید، یک راهکار مصرف غذاهای گرم است.

آش لبو یکی از غذاهای مفید برای فصل سرد زمستان است. اگر دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شده‌اید، یک راهکار مصرف غذاهای گرم است. آش لبو از جمله غذاهایی است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی کند. همچنین درست مثل یک آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند و در شکست میکروب‌ها تاثیر زیادی دارد. چندین روش برای طرز تهیه آش لبو وجود دارد که در ادامه سایت رژیم نیوز به آن می‌پردازیم.

طرز تهیه آش لبو با حبوبات

یکی از روش‌های درست کردن این آش خوشمزه و مفید، استفاده از چغندر قرمز همراه با حبوبات است. برای درست کردن این غذا به مواد زیر نیاز دارید:

  • لبو: ۱ کیلوگرم
  • نخود: نصف فنجان
  • لوبیا: نصف فنجان
  • عدس: نصف فنجان
  • رشته (آشی): ۲۵۰ گرم
  • سرکه :۲۰۰ گرم یا قره قورت (یک قاشق مرباخوری)
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • نعناع داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • سیر: ۴ حبه
  • روغن: به مقدار کافی

برای درست کردن آش لبو به صورت زیر عمل کنید:

طرز تهیه آش لبو با سرکه همراه با نکات مهم آشپزی

مرحله اول: خیس کردن حبوبات

از یک شب قبل نخود، لوبیا و عدس را به طور جداگانه خیس کنید. چند مرتبه هم آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات از بین برود. روز بعد دو ساعت قبل از اینکه غذا آماده شود، لوبیا و نخود را با هم مخلوط کنید و روی آن‌ها آب بریزید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

مرحله سوم: آماده کردن لبو

در این مرحله از طرز تهیه آش لبو باید چغندر قرمز را پوست بگیرید و به اندازه حبه‌های قند خرد کنید. سپس همراه با عدس روی حرارت قرار دهید تا کامل بپزد.

مرحله چهارم: ترکیب لبو و حبوبات

در این مرحله وقتی لوبیا و نخود کامل پخته شد، آن را روی لبو و عدس پخته شده بریزید. حرارت را کم کنید تا آب آن غلیظ و لعابی شود. اگر آب آش لبو زیاد است، صبر کنید تا تبخیر شود. اگر هم آب کمی دارد، به اندازه یک یا دو لیوان آب جوش روی آن بریزید. وقتی مواد کامل پخته شد، نمک و فلفل سیاه آن را هم اضافه کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن رشته‌های آشی

برای طرز تهیه آش لبو با سرکه نوبت به رشته‌هاست که باید در ۱۵ دقیقه آخر داخل غذا ریخته شود. در همین مدت هم پیاز داغ و سیرداغ آش لبو را تهیه کنید. یک پیاز را خلالی خرد کرده و تفت دهید تا کاراملی و طلایی شود. مقداری زردچوبه هم داخل پیاز داغ بریزید. سپس سیر رنده شده را هم داخل پیاز داغ بریزید. وقتی بوی عطر سیر داغ را استشمام کردید، مقداری نعناع داخل آن بریزید و ۵ ثانیه بعد شعله را خاموش کنید.

در نهایت با اضافه کردن سرکه یا قره قورت، به آش خوت طعم ملس می‌دهید. لبو طعم شیرین دارد و سرکه یا قره‌قورت هم آن را ترش و شیرین می‌کند. آش لبو را با پیاز داغ تزئین کنید.

طرز تهیه آش اسفناج و چغندر قرمز

یک روش دیگر برای درست کردن آش لبو، استفاده همزمان از لبو و اسفناج است. البته به سبزیجات دیگری هم نیاز دارید. برای درست کردن آش چغندر و اسفناج مواد زیر را آماده کنید:

  • لبو: ۵۰۰ گرم
  • اسفناج: ۱۵۰ گرم
  • تره: ۱۰۰ گرم
  • جعفری: ۱۰۰ گرم
  • گشنیز: ۱۰۰ گرم
  • برگ چغندر: ۱۰۰ گرم
  • بادمجان: ۳ عدد
  • برنج نیم‌دانه: ۲۰۰ گرم
  • عدس: ۱۰۰ گرم
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا‌چیتی: ۱۰۰ گرم
  • فلفل سیاه، زردچوبه و نمک: هر کدام ۱ قاشق‌چای‌خوری

برای درست کردن آش لبو با اسفناج ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و خرد کنید. روی آن‌ها نمک بزنید و برای مدت حداقل ۲ ساعت در مقابل آفتاب قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس به صورت زیر عمل کنید:

 

طرز تهیه آش چغندر سفید

مرحله اول: خیس کردن حبوبات

نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و عدس را به طور جداگانه خیس کنید. در همین مرحله باید چندین مرتبه هم آب آن‌ها عوض شود تا نفخ حبوبات از بین برود. سپس نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از یک ساعت عدس را هم به حبوبات اضافه کنید و برای مدت نیم ساعت دیگر منتظر بمانید تا همه پخته نرم شوند.

مرحله دوم: پختن برنج نیم‌دانه و عدس

برنج نیم‌دانه را هم به همراه ۲ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. به آن مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بزنید و منتظر باشید تا برای مدت ۲۰ دقیقه نرم شود.

مرحله سوم: پختن لبو

لبو را پوست گرفته و به اندازه حبه‌های قند خرد کنید. حالا آن را روی برنج پخته شده بریزید. بادمجان‌ها را بشویید تا نمک اضافه از بین برود. سپس داخل آبکش بریزید تا آب آن کامل گرفته شود. حالا با روغن برای ۱۵ دقیقه تفت دهید. حبوبات پخته شده را همراه با بادمجان به لبوهای پخته شده اضافه کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن سبزیجات

در این مرحله از طرز تهیه آش لبو و اسفناج نوبت به سبزیجات می‌رسد. بعد از اینکه آن‌ها را شستید، خرد کنید و داخل آش چغندر و اسفناج بریزید. اگر آش خیلی سفت بود، به مقدار لازم روی آن آب جوش بریزید. برای مدت ۴۰ دقیقه صبر کنید تا همه مواد با هم بپزند و آش حسابی جا بیفتد.

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش لبو با سرکه می‌توانید به آن مقداری سرکه هم اضافه کنید تا طعم ملس پیدا کنید. البته این مورد اختیاری است.

 

منبع: کرفس

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

عضو کانال ایتا شوید