تاریخ انتشار : دوشنبه 18 دی 1402 - 10:19
32 بازدید
کد خبر : 10076

بارداری در ماه رمضان خطر دارد؟| روزه داری زمان بارداری

بارداری در ماه رمضان خطر دارد؟| روزه داری زمان بارداری

آیا بارداری در ماه رمضان مشکلی ندارد؟ آیا روزه‌داری برای مادر یا جنین عارضه‌ای دارد و اصولا با رعایت چه شرایطی مادر باردار می‌تواند روزه بگیرد؟برای اینکه بدانیم در طول ماه رمضان زنان باردار قادر به گرفتن روزه هستند یا نه ما توصیه‌های یک فرد خبره را برای شما ارائه داده ایم.

یکی از پرسش‌هایی که در روزهای ماه مبارک رمضان پیش می‌آید، این است که آیا بارداری در ماه رمضان مشکلی ندارد؟ آیا روزه‌داری برای مادر یا جنین عارضه‌ای دارد و اصولا با رعایت چه شرایطی مادر باردار می‌تواند روزه بگیرد؟

بارداری در ماه رمضان خطر دارد؟

خانم های باردار باید برای روزه گرفتن ابتدا باید با پزشک خود مشورت کرده و در صورت مجاز بودن، روزه بگیرند.

 

بهداشت بارداری در ماه رمضان

بارداری در ماه رمضان

آیا زنان باردار باید در طول ماه رمضان روزه بگیرند

برای اینکه بدانیم در طول ماه رمضان زنان باردار قادر به گرفتن روزه هستند یا نه ما توصیه‌های یک فرد خبره را برای شما ارائه داده ایم.

دو راهی بر سر گرفتن روزه در طول ماه رمضان، مادری که چشم انتظار بچه اش می‌باشد را آزار می‌دهد. سوالات درباره اینکه آیا روزه گرفتن در طول دوران بارداری برای زنان باردار کار درستی است یا نه اغلب زنان را نگران می‌کند. ما توصیه های یک فرد خبره را در مورد این مسئله ارائه داده ایم تا شما و فرزند شما در طول ماه رمضان سالم و سلامت باقی بمانید.

آیا زنان باردار می توانند روزه بگیرند

آیا باید در طول ماه رمضان و در دوران بارداری روزه بگیرید یا نه:

این امر باید توسط دکتر شما که در جریان مسائل مرتبط به بارداری شماست مورد تصمیم گیری قرار گیرد. اگر دکتر شما پیشنهاد می دهد که روزه بگیرید، شاید بهتر باشد که این کار را بکنید.

به طور کلی هر زن حامله ای در دوران بارداری از یکسری مسائل پیچیده رنج می برد؛ از جمله فشار خون بالا، دیابت، عفونت کلیه یا مشکلات قلبی، که در این بیماری ها باید از روزه داری خودداری کرد.

بر طبق نظر دکتر راشی گوپا متخصص مامایی و زنان و زایمان در کلینیک آی کر در دبی نکاتی وجود دارند که زنان باردار روزه دار می توانند از آنها پیروی کنند:

  • مقدار آب بدن خود را بالا نگه دارید
  • هنگام سحر و افطار به مقدار کافی آب بنوشید
  • روزه خود را با یک وعده غذایی سالم باز کنید که شامل پروتئین، میوه، خرما و فیبر باشد
  • اگر احساس ضعف کردید روزه خود را بشکنید
  • در سحر غذاهایی پر انرژی بخورید
  • از فعالیت هایی که باعث می شوند در طول روزه داری از نظر جسمی خسته شوید پرهیز کنید
  • استراحت کنید و خواب خوبی داشته باشید

 

بایدها و نبایدهای بارداری در ماه رمضان

بایدها و نبایدهای بارداری در ماه رمضان

آیا باید روزه بگیرم؟

قوانین اسلامی به زنان باردار و شیرده این اجازه را داده است که در صورت ترس از آسیب رساندن به سلامتی خود و یا نوزاد، روزه گرفتن را کنار بگذارند.

روزهای ازدست‌رفتهٔ روزه‌داری را می‌توان در تاریخ دیگری جبران نمود، یا اگر این امکان وجود ندارد، می‌توان با تأمین غذا برای افراد فقیر، به ازای هر روز روزه‌داری ازدست‌رفته، فدیه پرداخت نمود.

با این حال، برخی از زنان مسلمان باردار تصمیم می‌گیرند در ماه رمضان روزه بگیرند. این یک تصمیم کاملاً شخصی است و به شرایط فرد مانند مرحلهٔ بارداری، احساس فرد و اینکه آیا تاکنون در بارداری مشکلی را تجربه کرده‌ یا خیر، بستگی دارد.

روزه‌داری باید با ماما و یا پزشک شما در میان گذاشته شود تا بتوانید بررسی‌ها و آزمایش‌های لازم را انجام داده، عوارض احتمالی را که ممکن است در هنگام روزه‌داری با آن مواجه شوید شناسایی نمایید. و از آن‌ها در مورد اینکه آیا روزه‌داری ممکن است به سلامت شما و یا جنین آسیب برساند، مشورت بخواهید.

اینکه ماه رمضان در چه فصل و زمانی از سال باشد (برای نمونه در روزهای گرم تابستان) و تعهدات کاری شما نیز ممکن است بر تصمیم شما تأثیر بگذارد.

آیا روزه‌داری در دوران بارداری بی‌خطر است؟

تحقیقات هنوز در این زمینه ادامه دارد و اگرچه شواهد به طور واضح مشخص نیست، بسیاری از کارشناسان معتقداند که روزه گرفتن در دوران بارداری فکر خوبی نیست.

برخی شواهد نشان می‌دهد که زنان بارداری که در ماه رمضان روزه می‌گیرند ممکن است در مقایسه با زنانی که روزه نمی‌گیرند، جفت کوچک‌تر و یا نوزادانی با وزن تولد کمی پایین‌تر داشته باشند. روزه‌داری همچنین ممکن است خطر کمبود آب بدن را به‌ویژه اگر ماه رمضان در تابستان باشد، افزایش دهد، و این ممکن است بر روی عملکرد کلیه‌ها و میزان مایعات اطراف جنین تأثیر بگذارد.

با این حال، مطالعات دیگر هیچ تفاوتی بین نوزادان متولدشده از مادرانی که روزه گرفته‌اند و آن‌هایی که در ماه رمضان روزه نگرفته‌اند، نشان نمی‌دهد.

تأثیر روزه‌داری در دوران بارداری ممکن است به سلامت کلی مادر، مرحلهٔ بارداری و زمان و فصل ماه رمضان بستگی داشته باشد. برای درک کامل تأثیر روزه‌داری در سلامتی و رشد جنین و معنای آن برای سلامتی کودک در زندگی بعد از تولد، تحقیقات بیشتری لازم است.

اگر تصمیم به روزه‌داری بگیرم، آیا اقداماتی هست که بتوانم با انجام آن‌ها، احتمالات خطر را برای خود و نوزادم کنترل‌پذیر‌تر نمایم؟

بارداری زمانی است که بدن شما به مواد مغذی و مایعات زیادی نیاز دارد. اگر می‌خواهید در ماه رمضان در دوران بارداری روزه بگیرید، حتماً به ماما و یا پزشک خود اطلاع دهید تا آن‌ها بتوانند به شما مشاوره دهند و هرگونه بررسی بهداشتی-سلامتی لازم را انجام دهند. اگر تصمیم دارید در ماه رمضان روزه بگیرید، ممکن است بخواهید روزه‌داری را در بعضی از روزها و نه در تمام روزهای ماه در نظر بگیرید. روزهای غیرمتناوب یا آخر هفته را روزه بگیرید تا کمی قابل کنترل‌تر شود.

خطرات بارداری در ماه رمضان

خطرات بارداری در ماه رمضان

اگر روزه‌اید، باید مراقب کم‌آبی باشید، به‌ویژه اگر ماه رمضان در روزهای گرم تابستان باشد. احساس تشنگی یا داشتن ادرار تیره‌رنگ می‌تواند از علائم اولیهٔ کمبود آب بدن باشد.

علائم دیگر ممکن است شامل سرگیجه، سردرد، خستگی، خشکی دهان و دفع ادرار به میزان کم (کمتر از سه یا چهار بار در روز) باشد. اگر در طول روزه‌داری حتی بعد از استراحت، احساس سرگیجه، ضعف، گیجی و یا خستگی دارید، باید روزهٔ خود را با یک نوشیدنی شیرین، برای جایگزینی قند و مایعات ازدست‌رفته و یک میان‌وعدهٔ شور، برای جایگزینی نمک ازدست‌رفته، افطار کنید.

برای کاهش خطر کم‌آبی بدن، در صورتی‌که در محیط باز هستید، در سایهٔ خنک بمانید، بیش‌ازحد تحرک نکنید و سعی کنید از افطار تا سحر، مایعات فراوانی بنوشید. ب

ه یاد داشته باشید که در دوران بارداری، ممکن است میزان مایعات مورد نیاز شما یک یا دو لیوان افزایش یابد. افزون بر نوشیدن مایعات فراوان، مصرف غذاهایی که دارای مقدار زیادی آب هستند مانند میوه‌ها، سبزیجات، سوپ‌ها، خورش‌ها و فرنی نیز در وعدهٔ غذایی سحر و افطار، ممکن است به شما در حفظ رطوبت بدن کمک نمایند.

همچنین بهتر است از مصرف بیش از حد غذاهای شور به‌ویژه بعد از افطار خودداری نمایید، چرا که این امر باعث می‌شود احساس تشنگی بیشتری داشته باشید.

اطمینان حاصل نمایید که همچنان مکمل‌های خود (اسید فولیک و ویتامین D) را مصرف نمایید و در طول ماه رمضان از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید تا تمام مواد مغذی مورد نیاز خود و جنین را دریافت نمایید. همچنین سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که به آرامی انرژی آزاد می‌کنند (غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین) مانند ماکارانی سبوس‌دار، نان سبوس‌دار، غلات حاوی جو دوسر و سبوس، لوبیا و آجیل‌های بدون نمک.

خطرات حامله شدن در ماه رمضان

در حالتی که موارد زیر برای شما پیش آمد با دکتر خود تماس برقرار کنید:

  • اگر وزنتان کافی نبود و یا در حال کم کردن وزن بودید.
  • خیلی احساس تشنگی می کنید و یا نسبت به قبل کمتر ادرار می کنید و یا رنگ ادرار شما تیره است، این نشانه کمبود آب در بدن شماست و بیشتر موجب عفونت ادرار و یا دیگر بیماری های این چنینی می شود.
  • در صورتی که سر درد داشتید یا دردهای دیگر به سراغتان آمد و یا تب داشتید.
  • اگر حالت تهوع و یا استفراغ داشتید.
  • اگر تغییراتی مشهود در حرکات بچه تان حس کردید، مثلا اگر بچه تان به دور و بر حرکت نمی کرد و یا به اندازه کافی لگد نمی زد.
  • اگر متوجه دردهایی انقباضی شدید، این می تواند نشانه ای از زایمان زودرس باشد.
  • اگر احساس سرگیجه، ضعف و غش، پریشانی و یا خستگی داشتید حتی اگر به اندازه کافی استراحت داشتید، به سرعت روزه خود را بشکنید و آبی که شامل نمک و شکر و یا هر محلول آبی دیگری را بنوشید.

در کل پیشنهاد می شود که زنان در طول بارداری و در سومین ۳ ماهه بارداری روزه نگیرند.

دیدگاه دینی

مطابق با نظر اسلام، زنان باردار این اجازه را دارند که در طول ماه رمضان از گرفتن روزه پرهیز کنند. آنها بعدا می توانند زمانی که از سلامت کامل برخوردار بودند، روزه های قضای خود را بگیرند.

منبع: محب

ایتا رژیم نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تازه ها

عضو کانال ایتا شوید